Koko päivä

Satu Linna: Moments

Katanpää KARTTASARJA D, MERIKARTTA 723, SATAMANUMERO 920 | 60°36.87’N, 21°11.02’E

Katanpään taidenäyttely Satu Linnan taidenäyttely Kustavin Katanpään linnakesaaren taidegalleriassa 6.6.-31.8.2024. Vapaa pääsy.

Vapaa pääsy

Spaunan kallioilla 2024 – Meren luova voima

Vuosnaisten luontopolku Vuosnaistentie 617

Spaunan Kallioilla on ympäristötaiteen ja paikkasidonnaisen taiteen tapahtuma keskellä kauneinta saaristoa, Vuosnaisissa Kustavissa Vartsalan saaressa. Spaunan Kallioilla -tapahtuma levittäytyy reilun kilometrin pituiselle Vuosnaisten luontopolun kalliolle ja metsiin.

LIKI LUONTOA Valokuvanäyttely 8.6. – 11.8.2024

Friisilän tila Friisiläntie 8 Kustavi

Markku Likitalon valokuvia linnuista ja luonnosta Kustavissa, saariston kuningaskunnassa Friisilän tilan kesäkahvila, Friisiläntie 8 Kustavi Näyttely on auki kesäkahvilan aukioloaikoina Friisilän tila, 040 763 4444, friisilantila.fi

Vapaa pääsy

Kustavi 150 vuotta -lastenjuhla Mainingissa

Maininki Keskuskuja 1, Kustavi

Juhlat alkaa klo 10.00 Elviira Davidowin esityksellä ja työpajalla Varjoteatterista, paperinukketeatterista, tanssista ja tarinankerronnasta ammentava esitys esittelee romani- ja saamelaiskulttuureja eläinhahmojen ja maailmansyntytarinoiden kautta.  Saamelaista kulttuuria avaa tarina kultasarvisesta peurasta ja romanikulttuurista kerrotaan varjoteatterin ja laulun keinoin. Näiden tarinoiden rinnalla esittäytyy lorun ja tanssin muodossa myös suomalaiskarjalainen näkymä maailmansynnystä. Nukke- ja varjoteatteritaiteilija Elviira Davidow saa vanhat tarut elämään jännittävällä tavalla. Esityksen jälkeen sukellamme varjoteatterin ihmeelliseen maailmaan tekemällä omat voimaeläin-varjonukkemme! Työpajan jälkeen maksuton herkkupöytä lapsille ja heidän huoltajilleen. Herkuttelun jälkeen luvassa erilaisia toimintapisteitä, kuten piirustusta, pihapelejä ja ongintaa. Myös Osuuspankin Hippo vierailee juhlissa. Juhlat loppuvat klo 12.00

Wanha Kylätori Avajaiset

Wanha Kylätori Vähämaankuja 2

Wanhan Kylätorin avajaisia vieteään 8.6.2024 klo 10 alkaen. Tervetuloa uudelle torille Kustavin keskustaan!

Vevesin info vesiensuojelusta

Wanha Kylätori Vähämaankuja 2

Mitä vesikasveja Kustavin merissä kasvaa? Mitä ovat tähkä-ärviä ja ahvenvita? Voiko uposkasveja niittää? Mietityttävätkö lisääntyvät ruovikot tai rantojen valuma-alueet? Mikä on yleiseti vesistömme tila? Veves - Vesilinniemen vesiensuojeluyhdistys ry esittelee toimintaansa Kustavin keskustassa Wanhalla Kylätorilla. Tule juttelemaan, kyselemään ja tutustumaan! Voit myös tuoda näytteitä, niin ihmetellään niitä yhdessä. Paikalla on myös asiantuntijoita, mm. Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistys ry:stä Pasi Salmi. Säävaraus. Veves on vuonna 2016 perustettu kustavilainen yhdistys. Teemme aktiivista työtä vesiensuojelun ja vesien virkistyskäytön hyväksi. Tavoitteena on pitää vesialue ja rannat mahdollisimman hyvinä virkistyspaikkoina ja samalla huolehtia luonnon suojelusta. www.veves.fi https://www.facebook.com/groups/veves

Kustavi 150 vuotta -juhla Tuulentuvalla

Tuulentupa

Kustavia juhlitaan Tuulentuvalla lauantaina 8.6.2024 klo 14-16 musiikin, juhlapuheiden ja kakkukahvien äärellä. Esiintyjinä mm. Kustavin kuoro, Kustavi Ensemble, Laura Kokko, Outi Hupaniittu ja Meeri Tengström. Lue lisää Kustavin 150-juhlavuodesta: www.kustavi.fi/150 Ilmoittautuminen juhlavieraaksi on päättynyt. Tuulentuvalle mahtuu 150 juhlavierasta.

Kustavi 150 synttärijuhlat

Spauna Vuosnainen, Kustavi

Kustavi 150 synttärijuhlat. Juhlimme Kustavia ja taidetta myöhäiseen iltaan yhdessä ihanan Leenin kanssa. Ohjelmassa livemusaa, maukasta purtavaa ja rentoa juhlimista. Vapaa pääsy, Tervetuloa!

Iltamat Peltolan ladossa

Peltolan lato Salminiituntie 188, Kustavi

Kustavin 150-vuotisjuhlat jatkuvat illalla iltamien merkeissä Peltolan ladossa, Salminiituntie 188. Klo 19-24 Musiikista vastaa Kamjo! Juhla-alue on päihteetön Ilmainen sisäänpääsy.