Kuntainfo

Kunnanjohtajan tervehdys

Toivotan sinut tervetulleeksi Kustavin kunnan kotisivuille tutustumaan saaristokuntamme tarjoamiin palveluihin ja mahdollisuuksiin merellisen kauniissa ympäristössä.

Kustavin asukasluku 1.1.2022 on 968 asukasta. Viime vuosina asukasluku on kääntynyt nousuun. Kuntamme on yritteliäs ja elinkeinorakenne on monipuolinen. Kunnan tuloveroprosentti on Suomen kuntien alimpia ja Varsinais-Suomen kuntien alin. Sitä on laskettu useita kertoja viime vuosien aikana ja vuonna 2022 se on 18,0 %. Kuntamme varhaiskasvatuspalvelut ovat maksuttomat. Kustavi on Suomen suosituin kesämökkikunta ja yritysten toimipaikkoja on asukaslukuun suhteutettuna eniten Manner-Suomessa. Lisäksi kunta on tunnettu saaristomatkailukunta  ja matkailuyritykset ovat kehittäneet voimakkaasti matkailupalveluitaan. Kunnan kulttuurielämä ja monet tapahtumat kiinnostavat monia matkailijoita. Luonnonkauniissa merellisessä Kustavissa rantaviivan pituus on noin 900 kilometriä.  Huippunopeat valokuituyhteydet ja viime vuosina laajentunut vesi- ja viemärijohtoverkosto takaavat hyvät asumis- ja etätyömahdollisuudet. Kunta on kaavoittanut uusia omakotitontteja meren rannan tuntumaan.

Kustavi sijoittuu Turun saaristoalueelle ja Turusta Kustaviin on matkaa 69 km ja Uudestakaupungista 49 km. Kuntaamme  pääsee yhteysaluksilla suosituilla reiteillä Ahvenanmaalta ja Paraisilta, jolloin voit myös viettää aikaasi Kustavissa. Saariston rengastie onkin saanut suuren suosion. Yrityksemme tarjoavat sinulle erilaisia palveluita, ostosmahdollisuuksia ja elämyksiä. Kustavissa on useita matkailukeskuksia ravitsemus- ja majoituspalveluineen. Veneellä tuleville useat vierasvenesatamat tarjoavat monipuolisia palveluitaan. Merelle pääset ko. yritystemme mukana vaikkapa kalaretkelle. Kunnan alueeseen kuuluu Isokarin majakkasaari ja Katanpään linnakesaari. Nämä molemmat ovat suosittuja matkailusaaria, joille järjestetään risteilyjä.ja veneretkiä.

Tarjoamme sinulle laadukkaita omakotitontteja Kirkonmäen asuntoalueelta, joka sijoittuu kunnan keskustan ja Ströömin salmen väliselle alueelle. Tonttien hinta on 3 €/m2. Lisäksi myyntiin ovat tulossa Takviikin uuden asuntoalueen omakotitontit, joista viidentoista tontin hinta on 5 €/m2. Vakituiseen asumiseen Kustavin kunta tarjoaa hyvät peruspalvelut turvallisessa, virikkeellisessä ja viihtyisässä saaristomiljöössä. Yrittämiseen on haettavissa tukea noin 20-35 % hyväksyttäviiin kustannuksiin Varsinais-Suomen ELY-keskukselta ja I samma båt – Samassa veneessä Leader-yhdistykseltä. Kunta on mukana myös teollisuustonttien järjestämisessä yrityksille.

Tervetuloa Kustaviin!

Veijo Katara
Kunnanjohtaja

Nimi Nimike Puh Sähköposti Soittoajat Kuvaus
Rauno Peltola vs. kunnanjohtaja 050 0785 324 rauno.peltola@kustavi.fi