Kuntainfo

TERVETULOA KUSTAVIN KUNTAAN!

Kustavin kunta toivottaa Sinut tervetulleeksi Kustavin kuntaan ja kunnan kotisivuille tutustumaan saaristokunnan tarjoamiin palveluihin ja merellisen kauniiseen ympäristöön.

Kustavi on itsenäinen ja elinvoimainen saaristokunta, joka tarjoaa lumovoimaisen, yhteisöllisen ja turvallisen paikan elää, asua, yrittää ja lomailla. Kustavi sijoittuu Turun ja Uudenkaupungin väliselle saaristoalueelle.  Turusta Kustaviin on matkaa 69 km ja Uudestakaupungista 49 km. Kustavista pääsee yhteysaluksilla suosituille reiteille Ahvenanmaalle ja Paraisille.  Suuren suosion saavuttanut Saariston rengastie kulkee Kustavin kautta.

Kustavissa on useita matkailukeskuksia ravitsemus- ja majoituspalveluineen. Veneellä tuleville upeat vierasvenesatamat tarjoavat monipuolisia palveluitaan. Kunnan alueeseen kuuluvat myös suositut Isokarin majakkasaari ja Katanpään linnakesaari.

Kustavin kunta tarjoaa laadukkaita omakotitontteja Kirkonmäen asuntoalueelta sekä merellisiä omakotitontteja Takviikin uudelta asuinalueelta, jossa kaikkiin tontteihin sisältyy venepaikka yhteisessä venevalkamassa. Kustavin kunta kaavoittaa myös jatkossa sekä omarantaisia että venepaikalla varustettuja asuintontteja merellisissä ympäristöissä. Kustavi tarjoaa kuntalaisille ja asukkaille hyvät peruspalvelut turvallisessa, virikkeellisessä ja viihtyisässä saaristomiljöössä.

Kunnan tuloveroprosentti vuonna 2022 on 18,0 % ja vuonna 2023 5,36 %, mikä on Suomen kuntien alimpia ja Varsinais-Suomen kuntien alin. Kuntamme varhaiskasvatuspalvelut ovat maksuttomia. Kustavi on Suomen suosituin kesämökkikunta lähes 3.300:lla kesä-asunnolla. Kunnan kulttuurielämä on vireää ja järjestettävät tapahtumat kiinnostavat monia matkailijoita. Luonnonkauniissa ja merellisessä Kustavissa rantaviivan pituus on noin 900 kilometriä.  Huippunopeat valokuituyhteydet ja laaja tie, vesi- ja viemärijohtoverkosto takaavat hyvät asumis- ja etätyömahdollisuudet.

Kustavin kuntastrategian merkittävimpiä tavoitteita ovat asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen sekä asuin ja elinympäristöstä huolehtiminen. Tämä näkyy siinä, että Kustavissa panostetaan laadukkaaseen varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen sekä taide- ja kulttuuritoiminnan, kirjastopalvelujen sekä liikunnan edistämiseen. Samalla osaltamme huolehdimme saaristomeren suojelusta, ilmastotavoitteiden saavuttamisesta ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämisestä.

Tervetuloa Kustaviin!

Rauno Peltola
vt. Kunnanjohtaja

Nimi Nimike Puh Sähköposti Soittoajat Kuvaus
Rauno Peltola vt. kunnanjohtaja 050 0785 324 rauno.peltola@kustavi.fi