Palvelut

Palautusluukku

Kirjaston ollessa suljettuna sekä Kustavin kirjaston että muiden Vaski-kirjastojen aineistoa voi palauttaa kirjaston ulko-oven vasemmalla puolella olevaan palautusluukkuun. Huomioithan, että palautusluukkuun palautettu aineisto merkitään palautuneeksi vasta seuraavana aukiolopäivänä, joten luukkuun jätetystä aineistosta voi kertyä myöhästymismaksuja, kunnes palautus on kirjattu.

Langaton verkkoyhteys

Kirjaston tiloissa toimii langaton verkkoyhteys, joka on vapaasti kirjaston asiakkaiden käytettävissä. Yhteyden avulla voit katsella omalta laitteeltasi myös kirjaston sähköisiä lehtiä.

Asiakastietokoneet

Kirjaston asiakkaiden käytössä on kaksi pöytätietokonetta sekä viisi tablettia. Toiselta pöytätietokoneelta on mahdollista tulostaa. Kaikilta laitteilta voi lukea kirjaston tarjoamia sähköisiä lehtiä.

Lukusali

Lukusalissa voi lukea lehtiä, opiskella tai viettää aikaa.

Tulostin, kopiokone ja skanneri

Kirjastosta löytyvät tulostin, kopiokone ja skanneri. Kopiokoneella voi ottaa  mustavalkoisia ja värillisiä A4- tai A3-kokoisia kopioita. Asiakastietokoneelta on mahdollista tulostaa mustavalkoisia sivuja. Kopiot ja  tulosteet maksetaan kirjastonhoitajalle. Skannaus on maksutonta.

Kopioiden ja tulosteiden hinnat:

  • mustavalkoinen :      A4 0,20 € / sivu,     A3 0,50 € / sivu
  • värillinen:                  A4 0,50 € / sivu,     A3 1 € / sivu

Kaukolainat

Kustavin kirjasto tilaa asiakkailleen kaukolainaksi aineistoa, jota ei löydy Vaski-alueen kirjastoista. Kaukolainatilauksen voi tehdä kirjastossa, puhelimitse tai sähköpostitse. Kaukolainaa varten tarvitaan kirjastokortti. Kaukolainauksesta voi aiheutua kuluja, jotka koostuvat lainan lähettävän kirjaston määrittelemistä käsittelykuluista sekä postimaksuista.