Asuminen ja ympäristö

Asu ja viihdy luonnonkauniissa Kustavissa

Kustavi on luonnonläheinen ja upea saaristokunta, jota kehitetään jatkuvasti. Haluamme tarjota hyvät palvelut asukkaille, vapaa-ajanasukkaille ja matkailijoille. Turvallinen kunta on meren ympäröimä ja meille on toimivat liikenneyhteydet.

Meren ja vastustamattoman kauniin saaristomme ansiosta väkilukumme yli kaksitoistakertaistuu, kun vapaa-ajan asukkaat ja matkailijat ovat liikkeelllä. Vapaa-ajan asukkaat myös mahdollistavat monipuolisen palvelutarjontamme.

Pieneksi kunnaksi meillä on hyvät palvelut ja se kiinnostaa erityisesti lapsiperheitä. Tarjosimme ensimmäisten kuntien joukossa maksuttoman varhaiskasvatuksen laajennetussa Suotorpan päiväkodissa ja kouluikäisille on peruskorjattu Kivimaan alakoulu. Huippunopea valokuituverkko sekä vesi- ja viemäriverkosto mahdollistavat mukavan arjen ja myös sujuvan etätyöskentelyn.

Kunnan tuloveroprosenttia on alennettu useita kertoja viime vuosina ja se on nyt 18,0 prosenttia, mikä on Suomen kuntien alimpia ja Varsinais-Suomen kuntien alin veroprosentti.

Kustavissa viihdytään ja harrastetaan monipuolisesti, olette lämpimästi tervetulleita asukkaaksi!