Opistotoiminta

Opistotoiminta

Kustavissa toimii Vakka-Suomen kansalaisopisto ja Vakka-Suomen Musiikkiopisto.

Vakka-Suomen Kansalaisopisto

Vakka-Suomen kansalaisopisto syntyi 1.1. 2007, kun Uudenkaupungin ja Laitilan kansalaisopisto yhdistyivät vakkasuomalaiseksi alueopistoksi. Opiston toiminta-alueena on koko reilun 30 000 asukkaan Vakka-Suomen seutukunta. Osakaskuntia ovat Pyhäranta, Vehmaa, Taivassalo ja Kustavi. Vakka-opiston hallinnosta ja taloudesta vastaa Laitilan kaupunki. Osakaskunnilla on omat edustajansa opiston johtokunnassa. Toiminnasta omassa kunnassa vastaavat osa-aikaiset osastonjohtajat. Opistolla on toimistot Laitilassa ja Uudessakaupungissa, ne palvelevat koko toimialueen asukkaita. Lisää opistosta osoitteessa www.vakkaopisto.fi tai www.facebook.com/vakkaopisto.

Kustavin osastonjohtajana on Anna-Maija Lagerström, yhteydenotto puh. 040 353 3845 tai sähköposti anna-maija.lagerstrom@vakkaopisto.fi.  Opiston kurssitoiminnan pääpaikkana on Kustavin KyläKonttori (Urheilutalon yläkerrassa).

Vakka-Suomen kansalaisopisto

Vakka-Suomen Musiikkiopisto

Vakka-Suomen musiikkiopisto on perustettu v. 1970 ja se on Laitilan kaupungin ylläpitämä, lakisääteisen valtionosuuden piiriin kuuluva musiikkioppilaitos. Toiminta-alueeseen kuuluvat Laitilan lisäksi Kustavin, Pyhärannan, Taivassalon ja Vehmaan kunnat sekä Uudenkaupungin kaupunki. Musiikkiopistossa annettavan opetuksen tavoitteena on kehittää oppilaiden valmiuksia luovaan ja monipuoliseen musiikin harrastamiseen ja esittämiseen sekä alan ammattiopintoihin. Musiikkiopisto pyrkii toiminnallaan säilyttämään ja kehittämään kansallista musiikkikulttuuria sekä edistämään yhteistyötä muiden alan ja alueen toimijoiden kanssa.

Vakka-Suomen musiikkiopiston kotisivut

Vakka-Suomen musiikkiopisto