Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste

Kustavin kunta pyrkii takaamaan verkkosivustonsa saavutettavuuden Euroopan parlamentin saavutettavuusdirektiivin mukaisesti. Suomessa saavutettavuusdirektiivin toteuttaa laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta.

Kustavin kunnan verkkosivuston saavutettavuus on tarkastettu WCAG 2.0 AA-tason vaatimuksia vasten ja havaitut puutteet on korjattu mahdollisimman kattavasti. Jatkamme kehitystyötä parhaillaan.

Verkkosivuston täysi saavutettavuus edellyttää, että selaimessa tai käytettävissä apuvälineissä ei ole estetty JavaScriptiä.

Tällä hetkellä sivuston saavutettavuudessa on puutteita seuraavilla osa-alueilla:

  • Sivustolla on liitteinä pdf-dokumentteja sekä erimuotoisia tekstidokumentteja. Dokumentteja ei ole tehty saavutettavia menetelmiä käyttäen, joten niiden saavutettavuudessa on vielä puutteita. Kun sivustolle liitetään uusia dokumentteja, niiden saavutettavuus otetaan paremmin huomioon.
  • Palvelu sisältää linkkejä, joiden toiminta on kuvattu puutteellisesti. (WCAG 3.2.2.). Näitä puutteita korjataan parhaillaan.
  • Palvelussa on kuvia ja kuvalinkkejä, joilta puuttuu tekstivastineet. (WCAG 1.1.1). Puutteita korjataan parhaillaan ja kuviin mahdollisesti sisältyvä tieto pyritään tarjoamaan myös tekstinä.

Anna palautetta palvelun saavutettavuudesta

Jotta voimme edelleen parantaa sivuston saavutettavuutta, otamme vastaan palautetta, kysymyksiä ja parannusehdotuksia osoitteeseen kustavi@kustavi.fi