Palvelut yrittäjille

Palvelut yrittäjille

Kustavin kunta kannustaa yrittäjyyteen ja tukee yrittäjyyttä suunnittelevia ja yritystoimintaa kunnassa aloittavia monin tavoin.

Yritysneuvonta

Oletko perustamassa yritystä tai kaipaat tukea yritystoiminnan kehittämiseen?

Ukipolis Oy on Uudenkaupungin, Laitilan, Vehmaan, Taivassalon, Kustavin ja Pyhärannan kuntien omistama kehittämis-organisaatio, joka palvelee Vakka-Suomen seutukunnan yritys- ja elinkeinotoimintaa. Ukipolis palvelee yrittämiseen, yritystoiminnan aloittamiseen, kehittämiseen, rahoitukseen sekä yritystukiin liittyvissä kysymyksissä. Uusyritysneuvojan palvelut ovat maksuttomia. Lisätietoja yritysneuvojalta:

Nimi Nimike Puh Sähköposti Soittoajat Kuvaus
Esa Kerkola Yrittäjyysneuvoja, Ukipolis 044 5063 787 esa.kerkola@ukipolis.fi www.ukipolis.fi

Kannustamme olemaan yhteydessä myös kuntaan uutta yritystoimintaa tai aiempaa yritystoimintaa laajennettaessa. Autamme mm. sidosryhmäyhteyksien luomisessa yhdessä Ukipoliksen kanssa. Yhteydenotot ensisijaisesti kunnanjohtajaan tai hankepäällikköön etenkin jos kyse on matkailusektorin liiketoiminnasta.

Nimi Nimike Puh Sähköposti Soittoajat Kuvaus
Rauno Peltola Kunnanjohtaja 050 0785 324 rauno.peltola@kustavi.fi
Tuuli Jansson Hankepäällikkö, kehittäjä 044 7393 037 tuuli.jansson@vehmaa.fi

Matkailun kehittäminen ja markkinointi, elinvoiman edistäminen, yritys- ja sidosryhmäyhteistyö, hankkeistaminen

Yritystukimahdollisuudet

Kustavi kuuluu Leader I samma båt:n, joka myöntää yritystukia Manner-Suomen Maaseudun kehittämisrahastosta. Yritystoiminnan tuet ovat pääsääntöisesti 20-35 % hankkeen hyväksyttävistä kokonaiskustannuksista. Leader-ryhmä rahoittaa kehittämistä- ja investointeja oman kehittämisstrategiansa mukaisesti. Ohjelmakaudella 2021-2027 rahoituslinjaukset noudattavat Myötätuulessa-strategiaa. Leader I Samma Båt:n toiminnanjohtaja auttaa eteenpäin maaseuturahaston tuissa:

Nimi Nimike Puh Sähköposti Soittoajat Kuvaus
Minna Boström Toiminnanjohtaja, Leader I Samma Båt 040 0718 913 minna.bostrom@sameboat.fi www.sameboat.fi

EU:n uuden ohjelamkauden mukaiset hankehaut käynnistyvät. Ohjelmakausi 2021-2027. Tutustu allaolevan linkin kautta:
https://rakennerahastot.fi/etusivu

Lisäksi haettavissa ovat Varsinais-Suomen ELY-keskuksen yritystuet, joista tietoa saa  mm.ely-keskuksen yritysasiantuntijalta:

Nimi Nimike Puh Sähköposti Soittoajat Kuvaus
Sirkka Rantala Yritysasiantuntija (Ely-keskus) 02 9502 2742 sirkka.rantala@ely-keskus.fi

Kunta on mukana omalta osaltaan seutukunnallisten yrityshankkeiden rahoituksessa erikseen tehtävien päätösten mukaisesti.

Myös Ukipolis Oy palvelee yrittämiseen, yritystoiminnan aloittamiseen, kehittämiseen, rahoitukseen sekä yritystukiin liittyvissä kysymyksissä.

Yritystulkki yrittäjän apuna

Vakka-Suomen kunnat ovat hankkineet Yritystulkin, joka on tavallaan yrittäjän peruskoulu.

Siitä yrittäjä löytää kaiken yrittämiseen liittyvän perustiedon yrityksen koko elinkaaren ajalle ja erilaisia työkaluja yritystoiminnan kehittämiseen.