Palvelut yrittäjille

Palvelut yrittäjille

Yritysneuvonta

Oletko perustamassa yritystä tai kaipaat tukea yritystoiminnan kehittämiseen?

Kustavi ostaa uusyritysneuvonnan Ukipolis Oy:ltä.

Ukipolis Oy on Uudenkaupungin, Laitilan, Vehmaan, Taivassalon, Kustavin ja Pyhärannan kuntien omistama kehittämis-organisaatio, joka palvelee Vakka-Suomen seutukunnan yritys- ja elinkeinotoimintaa. Ukipolis palvelee yrittämiseen, yritystoiminnan aloittamiseen, kehittämiseen, rahoitukseen sekä yritystukiin liittyvissä kysymyksissä. Uusyritysneuvojan palvelut ovat maksuttomia. Lisätietoja yritysneuvojalta:

Nimi Nimike Puh Sähköposti Soittoajat Kuvaus
Esa Kerkola Yrittäjyysneuvoja, Ukipolis 044 5063 787 esa.kerkola@ukipolis.fi www.ukipolis.fi

Kannustamme olemaan yhteydessä myös kuntaan uutta yritystoimintaa tai aiempaa yritystoimintaa laajennettaessa. Autamme mm. sidosryhmäyhteyksien luomisessa yhdessä Ukipoliksen kanssa. Yhteydenotot ensisijaisesti kunnanjohtajaan tai hankepäällikköön etenkin jos kyse on matkailusektorin liiketoiminnasta.

Nimi Nimike Puh Sähköposti Soittoajat Kuvaus
Rauno Peltola Kunnanjohtaja 050 0785 324 rauno.peltola@kustavi.fi
Tuuli Jansson Hankepäällikkö, kehittäjä 044 7393 037 tuuli.jansson@vehmaa.fi

Elinvoiman edistäminen, matkailun kehittäminen, viestintä ja markkinointi, yritys- ja sidosryhmäyhteistyö, hankkeistaminen

Yritystukimahdollisuudet Kustavissa

Leader tukea Leader I Samma Båt:n kautta

Kustavi kuuluu Leader I samma båt:n, joka myöntää yritystukia Manner-Suomen Maaseudun kehittämisrahastosta. Leader-ryhmä rahoittaa kehittämistä- ja investointeja oman kehittämisstrategiansa mukaisesti. Ohjelmakaudella 2021-2027 rahoituslinjaukset noudattavat Myötätuulessa-strategiaa. Leader I Samma Båt:n toiminnanjohtaja auttaa eteenpäin maaseuturahaston tuissa:

Tukea uudelle yrittäjälle Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta

Lisäksi haettavissa ovat Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta  maaseuturahaston yritystuet, joista voit lukea lisää ruokaviraston sivuilta.

Varsinais-Suomen ELY-kuskuksen valintajaksot ja yhteystietoja koostetusti aloittavalle yrittäjälle.

Kunta on mukana omalta osaltaan seutukunnallisten yrityshankkeiden rahoituksessa erikseen tehtävien päätösten mukaisesti.

Myös Ukipolis Oy palvelee yrittämiseen, yritystoiminnan aloittamiseen, kehittämiseen, rahoitukseen sekä yritystukiin liittyvissä kysymyksissä laajemmin tosin yrittäjän omalla kustannuksella.

Tutustu lisää yritystukiin

Yritystulkki yrittäjän apuna

Vakka-Suomen kunnat ovat hankkineet Yritystulkin, joka on tavallaan yrittäjän peruskoulu.

Siitä yrittäjä löytää kaiken yrittämiseen liittyvän perustiedon yrityksen koko elinkaaren ajalle ja erilaisia työkaluja yritystoiminnan kehittämiseen.

Tarvitsetko yritykselle tonttia tai etsitkö yritystoimitilaa

Soita tai tule käymään, niin autamme tarpeisiisi sopivien tilojen löytymisessä.

Nimi Nimike Puh Sähköposti Soittoajat Kuvaus
Rauno Peltola Kunnanjohtaja 050 0785 324 rauno.peltola@kustavi.fi
Jussi Lehto Rakennustarkastaja 050 0740 006 jussi.lehto@kustavi.fi Puhelinaika ti 12.00-15.00 ja päivystysaika ke 12.00-15.00.

Rakentaminen ja maankäyttö.

Yrityskummitoiminta Kustavissa

Yrityskummitoiminnan tarkoituksena on saada aikaan loma-asukkaina olevien yrittäjien ja yritysjohtajien ja paikallisten yrittäjien kanssa vuorovaikutusta ja yhteistyötä. Yrityskummit käyttävät aikaansa ja osaamistaan yritysten ja kuntien elinkeinotoiminnan kehittämiseen oman aikataulunsa sallimassa laajuudessa. Tavoitteena on vahvistaa yritystoimintaa sekä luoda ja turvata työpaikkoja. Lisäksi tavoitteena on kummien avulla kehittää pk-yritysten alueellista yhteistyötä ja yhteistyön avulla luoda pk-yrityksille parempia toimintaedellytyksiä sekä mahdollisuuksia kansainvälistymiseen.

Yrityskummin toiminta perustuu luottamukseen. Yrityskummi on yrittäjän keskustelukumppani ja sparraaja ideoiden kehittelyssä ja niiden viemiseksi eteenpäin. Lisäksi verkostoituminen ja erilaisten ratkaisuvaihtoehtojen läpikäyminen ovat osa yrityskummin työkalupakkia. Maanlaajuinen yrityskummiverkosto pitää sisällään jo yli tuhat yrityselämää tuntevaa ammattilaista. Kuten kummitoimintaan kuuluu, myös yrityskummitoiminta on maksutonta ja siitä on karsittu pois byrokratia ja turhat muodollisuudet. Näin säästetään aikaa ja vaivaa, ja päästään panemaan toimeksi.

Suomen Yrityskummit ry on kokeneista yrittäjistä, yritysjohtajista ja elinkeinoelämän vaikuttajista koostuva asiantuntijaverkosto. Verkoston jäsen – yrityskummi – on sitoutunut antamaan käytännön koulimaa osaamistaan yrittäjän tai yrittäjäksi aikovan käyttöön ja toimimaan liiketoiminnan onnistumisen tukena. Kustavin kunta on Suomen Yrityskummit ry:n jäsen.

Kustavilaiset yrityskummit

Konsultti Matti Viksten
Taloushallinto ja pk-yritysten kehittäminen
p. 0400-524 04