Hankkeet ja kampanjat

Voimaa Vanhuuteen-ohjelma

Kustavi on mukana Ikäinstituutin organisoimassa Voimaa Vanhuuteen – hankkeessa. Kunta koordinoi toimintaa yhdessä Eläkeliiton Kustavin yhdistyksen, SPR:n, Kustavin Ahdon, Kustavin seurakunnan kanssa.
Voimaa vanhuuteen -ohjelman päämääränä on edistää vielä kotona itsenäisesti pärjäävien, toimintakyvyltään heikentyneiden ikäihmisten (75+) liikkumiskykyä, osallisuutta ja itsenäistä selviytymistä terveysliikunnan avulla. Liikunta on osoitettu tehokkaaksi ja edulliseksi tavaksi edistää ikäihmisten hyvinvointia laaja-alaisesti. Ohjelmaa on koordinoinut Ikäinstituutti vuodesta 2005 alkaen. Toimintaa rahoittavat sosiaali- ja terveysministeriö järjestöavustuksilla sekä opetus- ja kulttuuriministeriö.

Voimaa vanhuuteen -kunnissa

  • otetaan käyttöön ikäihmisten terveysliikunnan hyviä käytäntöjä järjestöjen ja julkisen sektorin yhteistyönä. Hyvien käytäntöjen teemoina ovat: liikuntaneuvonta, voima- ja tasapainoharjoittelu ja ulkoilu sekä ikäihmisten liikuntaraati.
  • lisätään iäkkäille liikuntaneuvontaa, lihasvoima- ja tasapainosisältöistä ohjattua liikuntaa sekä arkiliikunnan mahdollisuuksia ja ulkoilua.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kustavin voimaa vanhuuteen tapahtumat keväällä 2024

Kyläkävelyt keväällä 2024
Kyläkävelyt on suunnattu erityisesti ikäihmisille. Kyläkävelylle kierretään ohjatusti osallistujille sopivan mittainen kuntokävelylenkki sauvoilla tai ilman. Lenkin jälkeen tarjolla pientä purtavaa. Tervetuloa ulkoilemaan porukalla. Lähtöpaikat ja -päivät. Koila 11.4.24 klo 12.00 Kunnanvirasto. 18.4.24 klo 12.00 Harjula. 9.5.24 klo 12.00 Kiparluodontie 427 9.5.24 klo 14.00 Heikinmäki, Rahi. 16.5.24 klo 12.00 Museonmäki, Vartsala. 23.5.24 klo 12.00

Ulkoiluystävä-koulutus 2.5.2024 klo 17.30-20.30 kunnanvirastolla

 

Hankkeen verkkosivuilta löydät monipuolista liikuntasisältöä erityisesti ikäihmisille suunnattuna.
https://www.voimaavanhuuteen.fi/

Liikkuen läpi vuoden on LiikUn ja osallistuvien kuntien kolmen kampanjan kokonaisuus, jossa on LiikU talvella, LiikU Haastepyöräily ja LiikU syksyllä -kampanjat.

Tällä kokonaisuudella kannustamme kaiken ikäisiä ja tasoisia lounais-suomalaisia liikkumaan ja merkkaamaan 18 eri liikuntalajillla tehdyt suoritukset Liikkuen läpi elämän mobiilisovellukseen. Näin ollen osallistuja voi seurata omaa liikuntahistoriaa ympäri vuoden sekä samalla osallistua kampanjoiden kuntakisoihin.

Kustavin osalta kirjaukset mobiilisovelluksen kautta tai kokonaistulokset kampanjan loputtua sähköpostilla tai viestillä hyvinvointikoordinaattorille.

Alla olevat otsikot toimivat linkkeinä kampanjoiden omille Liikun-sivuille.

LiikU talvella -kampanja 10.1. – 31.3.2024

  • Lajeina hiihto, kävely, sauvakävely, juoksu, lumikenkäily, potkukelkkailu, luistelu, retkiluistelu, pyöräily, maastopyöräily ja soveltava liikunta

LiikU Haastepyöräily kampanja 1.5. – 23.6.2024

  • Lajeina pyöräily, maastopyöräily ja soveltava liikunta

LiikU syksyllä -kampanja – 1.9. – 30.11.2024

  • Lajeina frisbeegolf, kävely, sauvakävely, juoksu, pyöräily, maastopyöräily, melonta, retkeily, rullahiihto ja -luistelu, uinti, suunnistus ja soveltava liikunta

LiikU on liikunnan asiantuntija Lounais-Suomessa, toiminta-alueemme on sekä Varsinais-Suomi että Satakunta. Liikutamme lapsia ja aikuisia tapahtumissa ja leireillä. Koulutamme lasten kanssa työskenteleviä, seuratoimijoita ja työyhteisöjä liikuttamaan muita. Puhumme liikunnan puolesta päättäjille. Visiomme on: Liikunta elämäntavaksi!