Volter Kilpi -lukupiiri

Kirjasto Kivimaantie 20

Kevään toisessa lukupiirissä luetaan Parsifal: Kertomus Graalin ritarista. Kirjan voi lainata kirjastosta tai lukea digitoituna osoitteessa https://375humanistia.helsinki.fi/volter-kilpi/volter-kilven-tuotanto. Tervetuloa keskukstelemaan Kilven kirjoista kahvikupin kera! Myös käsityön voi ottaa mukaan.

Vartsalan kylät ry:n sääntömääräinen vuosikokous

Kustavin Pesula Vartsalantie 175

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja kohdassa "mahdolliset muut asiat" saa tuoda esille muita mielessä olevia asioita. Kaffea ja pullaa tarjolla. Osallistuminen on mahdollista joko paikan päällä tai etänä GoogleMeetin kautta, pyydetään ilmoittautumaan 24.4 mennessä joko info@vartsalankylat.fi tai Jan Blomqvistille puh 040-7088937. Jos ilmoittaudut etäkokoukseen muista ilmoittaa sähköpostiosoitteesi johon lähetämme kokouslinkin. Kokouspaikka: Kustavin Pesula, Vartsalantie 175.

Vapaa pääsy

SPAUNAN JAMIT

Spauna Vuosnainen, Kustavi

SPAUNAN JAMIT STARTTAA LA 27.4 KLO 19! Tämä on meidän kesäjamien LAUNCH, jatkoa seuraa… jamit jatkuvat kesällä joka torstai! Jameissa lava ja soittokamat ovat kaikille vapaita, eli kaikki soittajat ja laulajat, tulkaa mukaan musisoimaan ihan matalalla kynnyksellä. Paikalla on myös illan vetäjä Pasi Patronen ja housebändinä Jamminbirds. Kaikki tervetulleita kuuntelemaan, nauttimaan ja seuraamaan kivaa musailtaa

Ulkoiluystävä-koulutus 2.5.2024 klo 17.30-20.30 kunnanvirastolla

Kunnanvirasto Keskustie 7

Maksuton koulutus antaa eväitä toimia ulkoiluystävänä ikäihmisille, joiden sosiaalinen ja/tai fyysinen toimintakyky on madaltunut eikä ulkoilu jostain syystä onnistu. Koulutuksen kautta saat vinkkejä myös omaan liikuntaasi. Ulkoiluystävä toiminta on täysin vapaaehtoista eikä koulutuksen suoritus sido toimintaan. Koulutus sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Tervetuloa ulkoiluystäväksi. Kouluttajat Maritta Jalonen ja Anja Siusluoto. Heiltä voit kysyä koulutuksesta lisää. Ilmoittautumiset: 0505759121 / markus.malmelin@kustavi

Eläkeliiton Kustavin yhdistyksen jäsenmatka perjantaina 3.5.2024

Kokemäki-RaumanLappi

Keväinen ostosmatka perjantaina 3.5. Kokemäki-Rauman Lappi. SINITUOTTEEN -tehtaanmyymälässä edulliset Sinituotteen siivousvälineet ja -tarvikkeet, Kungs -autotarvikkeet ja Savu-savustuspussit. Myymälä sijaitsee 2. kerroksessa, ei hissiä. FREDMAN on suomalainen perheyritys, joka valmistaa niin kotikokeille kuin ammattilaisille elintarviketurvallisia ja korkealaatuisia keittiötarvikkeita ja pakkausratkaisuja. Suodatinpussit, leivinpaperit, paisto-, leivos- ja uunivuoat, kakkupaperit, paistopussit, pakastuspussit ja -rasiat, vahapaperi, Airfryer-paperi, leivontatarvikkeet, Vetsku -säilytyspussit, kuituliinat ym. Huom, täällä käy vain korttimaksu! Kivikylän kotipalvaamon myymälässä voimme tehdä ostoksia, täällä syömme myös lounasta. Kivikylässä käytetään vain suomalaista lähilihaa! Grillimakkarat, palvit, lenkit, nakit, perinnemakkarat, tuore liha, lihapullat, pizzat, mausteet ym. Matkan hinta noin 37 euroa, sisältää lounaan ja bussikuljetuksen. Lähtö Kustavista Kivimaalta klo 8.00, paluu noin klo 17.00. Myös matkalta kyytiin. Varaathan rahaa myös mahdollisiin ostoksiin. Jos et ole vielä yhdistyksemme jäsen, niin nyt on oiva tilaisuus lähteä mukaan kevätretkelle ja liittyä samalla jäseneksi. Jäsenmaksumme tänä vuonna 15 eur. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Kirstille 040 5897 149. Ilmoita myös mahdollinen erityisruokavalio ja pysäkki, mistä tulet kyytiin.

8.5. Helatorstaiaaton konsertti

Kustavin Kirkko Kirkkotie 3

Vakka-Suomen musiikkiopiston helatorstaiaaton konsertissa 8.5. kello 18.30 alkaen esiintyy pianisteja, laulajia ja haitaristeja. Mukana ovat musiikkiopiston opettajien Elvira Kaavin, Reetta Lehtosen ja Marja-Liisa Santalan oppilaita. Konserttiin on vapaa pääsy, tervetuloa!

Vapaa pääsy

Unelmien liikuntapäivä 10.5.2024 toimintapuistossa klo 13-15

Toimintapuisto Vähämaankuja

Kaikille avoin Unelmien liikuntapäivä-tapahtuma toimintapuistossa. Ohjelmassa ohjattu kävelyretki Kivimaalla, ulkokuntolaitteiden opastusta ja kuntoradalla mahdollisuus kiertää omatoimisesti tietokilpailu/luontopolku reitti. Parhaat palkitaan. Tarjolla lisäksi mehua ja pientä purtavaa. Senioreille ja heidän läheisilleen suunnattu LIIKKUVAN RESURSSIKESKUKSEN neuvonta-auto mukana Unelmien liikuntapäivässä! Auton luona on tavattavissa Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:n Liikkuvan resurssikeskuksen ja Varhan (palveluohjaaja) työntekijöiden lisäksi Lounais-Suomen Avustajakeskuksen edustaja. Tietoa mm. vapaaehtoisista avustajista sekä mahdollisuus tutustua uuteen, lisätyntodellisuuden (AR) sisältöihin. Kulttuuri- ja luontoelämyksiä on kuvattu Nauvossa, Pöytyällä ja Laitilassa.

Valokuvien keruu Kustavin kirjastossa

Kirjasto Kivimaantie 20

Onko sinulla vanhoja valokuvia Kustavista? Nyt on aika ottaa kuva-albumit esille! Kustavin 150-vuotisjuhlavuoden valokuvakeräyksellä haetaan paperikuvia ennen digikameroiden ja kännykkäkuvaamisen aikaa, joten kaikki ennen vuosituhannen vaihdetta otetut kuvat ovat tervetulleita. Lisäksi etsitään erityisesti markkinavalokuvaajan ottamia kuvia vuodelta 1938. Nämä kuvat tunnistaa kuvassa näkyvästä valkoisesta kyltistä, jossa on vuosiluku. Kuvat voivat olla yksityishenkilöiden kotikokoelmista tai yhdistysten, kerhojen ja urheiluseurojen arkistoista. Kuvissa voi näkyä arkipäivän elämää, työntekoa, tapahtumia, juhlia, ympäristöä, luontoa, rakennuksia tai urheilu- ja harrastetoimintaa. Alkuperäisistä valokuvista ei tarvitse luopua, sillä kuvista otetaan digitaaliset kopiot. Myös kuvien taustatiedot ja tarinat kerätään talteen. Keräyksen ja digitoinnin tarkoituksena on turvata vanhojen valokuvien säilyminen ja julkaiseminen sekä edistää paikallisen kulttuurihistorian tuntemusta. Lisäksi kuvat tulevat osaksi Kustavin saaristolaismuseon kokoelmaa, jolloin kaikilla kiinnostuneilla on mahdollisuus tutustua kuviin. Keruutapahtuma järjestetään Kustavin kirjastossa (palvelukeskuksen ruokasalissa), Jaalakuja 5 lauantaina 11.5. klo 12–16. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Lisätiedot anna.leimola@kustavi.fi, 044 742 6602

Kevään muotinäytös

Kustavi-sali Kivimaantie 20, Suomi

Jo perinteinen muotinäytös, jossa Putiikki Sik-Sakin vaatteita ja Kenkäkauppa Alinan kenkiä esittelevät mm. kustavilaiset mannekiinit. Tuo pikkupaketti arvontaan. Ennen näytöstä myynnissä kahvi/tee ja leivonnainen. Tervetuloa kaikki!

Volter Kilpi -lukupiiri

Kirjasto Kivimaantie 20

Kevään viimeisessä lukupiirissä luetaan Antinous. Kirjan voi lainata kirjastosta tai lukea digitoituna osoitteessa https://375humanistia.helsinki.fi/volter-kilpi/volter-kilven-tuotanto. Tervetuloa keskukstelemaan Kilven kirjoista kahvikupin kera! Myös käsityön voi ottaa mukaan.

Juhlat metsässä

Kustavi Keskustie 9, Kustavi, Suomi

Marttayhdistykset ja piirit järjestävät tiistaina 21.5.2024 eri puolilla Suomea samaan aikaan Juhlat metsässä. ​Juhlimme 125 vuotta täyttävää marttajärjestöä, marttoja ja meille rakasta metsää ja lähiluontoa. ​ Myös Kustavin martat juhlivat metsässä. Juhliin ovat tervetulleita niin martat kuin marttatoiminnasta kiinnostuneet. Tarkempi paikka ja ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.

LIKI LUONTOA Valokuvanäyttely 8.6. – 11.8.2024

Friisilän tila Friisiläntie 8 Kustavi, Suomi

Markku Likitalon valokuvia linnuista ja luonnosta Kustavissa, saariston kuningaskunnassa Friisilän tilan kesäkahvila, Friisiläntie 8 Kustavi Näyttely on auki kesäkahvilan aukioloaikoina Friisilän tila, 040 763 4444, friisilantila.fi

Vapaa pääsy

Spaunan kallioilla 2024 – Meren luova voima

Vuosnaisten luontopolku Vuosnaistentie 617, Suomi

Spaunan Kallioilla on ympäristötaiteen ja paikkasidonnaisen taiteen tapahtuma keskellä kauneinta saaristoa, Vuosnaisissa Kustavissa Vartsalan saaressa. Spaunan Kallioilla -tapahtuma levittäytyy reilun kilometrin pituiselle Vuosnaisten luontopolun kalliolle ja metsiin.

Wanha Kylätori Avajaiset

Wanha Kylätori Vähänaankuja 2

Wanhan Kylätorin avajaisia vieteään 8.6.2024 klo 10 alkaen. Tervetuloa uudelle torille Kustavin keskustaan!

Vevesin info vesiensuojelusta

Wanha Kylätori Vähänaankuja 2

Mitä vesikasveja Kustavin merissä kasvaa? Mitä ovat tähkä-ärviä ja ahvenvita? Voiko uposkasveja niittää? Mietityttävätkö lisääntyvät ruovikot tai rantojen valuma-alueet? Mikä on yleiseti vesistömme tila? Veves - Vesilinniemen vesiensuojeluyhdistys ry esittelee toimintaansa Kustavin keskustassa Wanhalla Kylätorilla. Tule juttelemaan, kyselemään ja tutustumaan! Voit myös tuoda näytteitä, niin ihmetellään niitä yhdessä. Paikalla on myös asiantuntijoita, mm. Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistys ry:stä Pasi Salmi. Säävaraus. Veves on vuonna 2016 perustettu kustavilainen yhdistys. Teemme aktiivista työtä vesiensuojelun ja vesien virkistyskäytön hyväksi. Tavoitteena on pitää vesialue ja rannat mahdollisimman hyvinä virkistyspaikkoina ja samalla huolehtia luonnon suojelusta. www.veves.fi https://www.facebook.com/groups/veves

Kustavi 150 synttärijuhlat

Spauna Vuosnainen, Kustavi

Kustavi 150 synttärijuhlat. Juhlimme Kustavia ja taidetta myöhäiseen iltaan yhdessä ihanan Leenin kanssa. Ohjelmassa livemusaa, maukasta purtavaa ja rentoa juhlimista. Vapaa pääsy, Tervetuloa!

Eläkeliiton Kustavin yhdistyksen jäsenmatka Ruissalon Kansanp. kesäteatteriin ti 11.6.2024

Turku

Tauno Palosta ja Ansa Ikosesta kertova laulukomedia valtaa Kansanpuiston kesäteatterin Turun Ruissalossa kesällä 2024. Taunona nähdään Tommi Soidinmäki ja Ansana Eeva Saarenpää. Yhdistyksemme jäsenmatka siis tiistaina 11.6. klo 14 esitykseen. Lähtö Kustavista Kivimaalta klo 10.00, lounas matkan varrella klo 11.00. Matkan hinta noin 62 euroa, sisältää lipun, lounaan ja bussikuljetuksen. (väh. 40 lähtijää) Tiedustelut ja ilmoittautumiset huhtikuun aikana Kirstille puh. 040 5897 149. Muista ilmoitttaa myös mahdollinen erityisruokavalio ja pysäkki, mistä tulet kyytiin. Tervetuloa mukaan!

Karaoke-ilta – Laululintunen

Spauna Vuosnainen, Kustavi

Yleisön pyynnöstä kunnon karaoke-ilta! Kutsuimme legendaarisen Laululintusen vetämään hauskaa lauluiltaa, tervetuloa!

POP-UP ALEKSI

Bistro Verde Kivimaantie 11

Kaikkea Kustavin kalasta! Kustavilainen kalastaja Aleksi Nummela tuo saalinsa ja oman päivän menunsa Bistro Verdeen! Nyt nautitaan tuoreesta kalasta!

Bonnie & Clyde Samppalinnan kesäteatterissa

Samppalinnan kesäteatteri Paavo Nurmen Puistotie 3, Turku, Suomi

Samppalinnan Kesäteatteri tuo Suomeen maailmalla huippusuosioon nousseen, mutta Suomessa aiemmin esittämättömän Broadway-musikaalin BONNIE & CLYDE.  Rikollisen röyhkeä musikaali maailman kenties kuuluisimmista rikollisista ja rakastavaisista sai ensi-iltansa Broadwayllä 2011 ja valittiin Lontoon West Endissä vuoden 2023 parhaaksi musikaaliksi. Liput 40 € Bussikuljetus 8 €, Kahvi ja pulla väliajalla 8 € Esityksen kesto noin 2,5 h, sisältää 20 min väliajan. Ikäsuositus: yli 14-vuotiaille Bussi Kustavin kunnanviraston edestä lähtee klo 16.30. Mukaan voi tulla myös matkan varrelta. Sitovat ilmoittautumiset 1.5. mennessä 044 742 6602, anna.leimola@kustavi.fi tai Kustavin kirjastoon. Kuva: Otto-Ville Väätäinen

Kesäjamit Spaunassa joka torstai

Spauna Vuosnainen, Kustavi

SPAUNAN KESÄJAMIT Kesäjamit Spaunassa kesäsengilla joka torstai alkaen klo 19! Jameissa lava ja soittokamat ovat kaikille vapaita, eli kaikki soittajat ja laulajat, tulkaa mukaan musisoimaan ihan matalalla kynnyksellä. Paikalla myös vetäjä Pasi Patronen ja housebändi Jamminbirds. Kaikki ovat tervetulleita kuuntelemaan, seuraamaan ja nauttimaan kivasta musaillasta.

Laituritanssit

Bistro Verde Kivimaantie 11

Laituritanssit kaikelle kansalle! Jari Jalonen / basso, Juha Salminen / rummut, Päivi Kurkilahti piano ja laulu

Vapaa pääsy

Vartsalan kyläjuhlat

Vuosnainen

Torimeininkiä, ohjelmaa lapsille, kirppistä jne...

Vapaa pääsy

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko 2024

Tuulentupa

25. juhlavuottaan viettävä Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko on monitaiteellinen sekä elämyksellinen kulttuuritapahtuma saaristomaisemissa, jonka ytimen muodostavat laadukkaat teatteriesitykset, luennot sekä monipuolinen ympäri Kustavia levittäytyvä oheisohjelmisto. Vuoden 2024 tapahtuman teema on Kaiken takana on tarina. Kilpi-viikon avajaisten juhlapuhujaksi saapuu tämän vuoden Finlandia-voittaja Sirpa Kähkönen. Avajaispäivän iltana kuullaan elämyksellinen Seela Sellan tähdittämä, Sirpa Kähkösen teksteihin pohjautuva runoesitys Vihreä sali soi. Tapahtumaviikon aikana tullaan kuulemaan tarinoihin liittyviä luentoja muun muassa Astrid Swanilta, Anna Kortelaiselta ja Iida Turpeiselta. Tänä vuonna Kustavissa tullaan kilpailemaan myös ensimmäistä kertaa Tarinaniskennän SM-kilpailun osakilpailu ja soutamaan vuosien tauon jälkeen jälleen kirkkoveneellä. Vuonna 2024 Volter Kilven syntymästä on kulunut 150 vuotta. Kesän uutuutena tullaan näkemään juhlavuoden kunniaksi taiteellisen johtajan Elina Kilkun ohjaama ja Tuukka Vasaman esittämä monologi Sanat varisevat helminä sydämelle - kirjailija Volter Kilven tarina, joka on dramatisoitu Laura Kokon palkitun Volter Kilpi -elämäkerran pohjalta. Kilkun kiitelty Kilpi-dramatisointi Onnen saarella tekee paluun ohjelmistoon ensi kesänä. Paluun Kustaviin tekee myös rakastettu Kilpi-esitys Merimiehen leski sekä Kaaskerin Lundström Juha Hurmeen esittämänä. Ohjelmistoon kuuluu myös Yövieraiden jokavuotiseksi perinteeksi muodostunut Albatrossin tarina. Esittävän taiteen ohjelmistoon kuuluu myös muun muassa Hillevi Kilpeläisen Helvi Hämäläisestä kertova monologi, Pinja Hahtolan humoristinen esitys Eino Leinon eksät - enemmän tai vähemmän muusina sekä Tarinateatteri Voxin ja Hyvän Kätilön yleisöä osallistava esitys Tarinoita meren ääreltä. Klockriketeater tuo Kustaviin Nobel-palkitun Jon Fossen novelliin pohjautuvan ruotsinkielisen lukudraaman Vågornas långsamma musik. Katso koko ohjelmisto: vkkustavissa.fi Lipunmyynti: www.tiketti.fi TERVETULOA!

Livemusaa Spaunassa

Spauna Vuosnainen, Kustavi

Joka perjantai-ilta sesonkiaikaan livemusaa Spaunassa. Vapaa pääsy - tervetuloa!

Kilpi- monologikurssin esityksiä Spaunan kallioilla

Spauna Vuosnainen, Kustavi

KILPI-monologien esitykset Tervetuloa katsomaan Jussi Lankosken ohjaaman Kilpi- monogikurssin esityksiä Spaunan kallioille. Sateen sattuessa esitykset pidetään ravintola Spaunan terassilla. VAPAA PÄÄSY. Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko

”Noidan talossa” Saariston 9. sirkusfestivaali

ArtTeatro Salminiituntie 37, Kustavi, Suomi

Jo perinteeksi muodostunut Saariston sirkusfestivaali tuo jälleen luomoavan teoksen Kustavin saaristomaisemiin. Ohjelmisto koostuu painovoimaa uhmaavista sirkusnumeroista, levitaatiosta ja silmiä lumoavista taikailluusioista komiikkaa unohtamatta. Esityksen ohjaa Cirque du Soleil artisti Pauliina Räsänen ja valmennuksesta vastaa sportakrobatian maailmanmestari Slava Volkov. Esitys soveltuu kaikenikäisille. Tapahtuman kesto on noin 2h15 minuuttia. Esitys sisältää väliajan.