Aukioloajat ja yhteystiedot

Kirjasto on avoinna

  • Ma klo 15-18
  • Ke klo 15-18
  • To klo 10-16
  • Pe klo 12-18
  • La klo 10-14 (4.6.-28.8.)

Kirjastossa asiointia on rajoitettua siten, että asiakas voi olla kirjaston tiloissa korkeintaan 15 minuuttia, ja asiakkaita saa olla kerrallaan viisi. Tietokoneiden käyttö on sallittu vain välttämättömään asiointiin. Lukusali on suljettu.

Vaski-kirjastot vaihtavat uuteen kirjastojärjestelmään Kohaan 19.5.–3.6.2021. Järjestelmänvaihto mahdollistaa uusien palvelujen kehittämisen ja tuo säästöjä kirjastoille.
Kirjasto järjestelmä vaihtuu

Järjestelmän vaihtuessa kirjastot eivät tarjoa lainaus- ja palautuspalveluja 16 päivän ajan, mutta e-aineistot ovat käytettävissä. Järjestelmänvaihdoksesta tiedotetaan lisää kevään aikana.

Ota talteen lainaushistoriasi

Järjestelmän vaihtuessa lainaushistoria nollaantuu. Kirjaston asiakkaat, jotka haluavat ottaa lainaushistorian talteen nykyisestä järjestelmästä, voivat kopioida sen suosikkilistaksi nykyisen verkkokirjaston uuden toiminnon avulla. Se löytyy verkkokirjaston Lainaushistoria-sivulta. Lainaushistoria tulee tallentaa 18.5.2021 mennessä.

Näin otat lainaushistorian talteen:

  1. Kirjaudu sisään verkkokirjastoon ja mene Lainaushistoria-sivulle.
  2. Listan yläpuolella näkyy painike, jossa lukee ”Kopioi suosikkeihin”. Klikkaa painiketta, jolloin avautuu uusi ikkuna.
  3. Valitse pudotusvalikosta se lista, johon haluat lisätä lainaushistoriasi, tai tee uusi lista klikkaamalla valikon alapuolella olevaa linkkiä. Jos luot uuden listan, nimeä se ja anna sille halutessasi lyhyt kuvaus. Klikkaa ”Tallenna”-painiketta.
  4. Kun olet valinnut pudotusvalikosta haluamasi tai juuri luomasi listan, klikkaa Tallenna-painiketta. Lista löytyy nyt Suosikit-välilehdeltä.

Koha tuo uusia toimintoja verkkokirjaston käyttäjälle

Uuden järjestelmän myötä jatkossa kirjaston asiakas voi keskeyttää varaukset. Esimerkiksi asiakas voi oman lomansa ajaksi keskeyttää varauksensa, jolloin varaus ei tule noudettavaksi juuri loman aikana.

Lisäksi Koha mahdollistaa kirjaston asiakkaalle tunnusluvun palauttamisen verkkokirjastossa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos asiakas on unohtanut tunnuslukunsa, hän voi sen palauttaa suoraan verkkokirjastossa. Enää ei siis tarvitse tulla kirjastoon henkilöllisyystodistuksen kanssa.

Avoimen lähdekoodin kirjastojärjestelmä Koha on käytössä yleisesti Suomen kirjastoissa, joten sen käyttöönotto Vaski-kirjastoissa mahdollistaa myös avoimemman yhteistyön sekä kirjastojen välisen yhteistyön kehittämisen.

 

Osoite

Kustavin kunnankirjasto
Keskustie 7, 23360 Kustavi (Kustavin kunnantalon alakerrassa)
044 742 6630
kirjasto@kustavi.fi

Kirjastotoimesta vastaa kirjastonhoitaja-kulttuurisihteeri Anna Leimola