Kasvot tuuleen – sydän kallioissa taidenäyttely Brinkkalan Galleriassa

Brinkkalan Galleria Vanha Suurtori 3, Suomi

Tervetuloa avajaisiin to 2.11.2023 klo 17–19 Kasvot tuuleen – sydän kallioissa Kustavin taideyhdistyksen myyntinäyttely 3.11.2023–21.1.2024 ti–su klo 10–18 Brinkkalan galleria Vanha Suurtori 3, 20500 Turku Kuullaan, nähdään ja nautitaan taiteesta, Kirsi, Inga ja Minna

Vapaa pääsy

Lena Jonsson & Johanna Juhola -duo Mynämäen kirjastossa

Mynämäen kirjasto Keskuskatu 13

Lena Jonsson & Johanna Juhola on suomalaisen harmonikkataiturin ja ruotsalaisen viulutähden superduo. He sekoittavat molempien maiden kansanmusiikkia omiin sävellyksiinsä luoden raikkaan ja ilmavan, improvisaatiolla maustetun kokonaisuuden. Molemmilla muusikoilla on pitkä kansainvälinen ura solisteina ja säveltäjinä. Tässä duossa he antavat luovuutensa ja leikkimielisyytensä kohdata. Kustavin ja Taivassalon kulttuuritoimet järjestävät maksuttoman bussikuljetuksen konserttiin Mynämäen kirjastolle. Paikkoja on rajoitettu määrä. Ilmoittautumiset 10.1.2024 mennessä anna.leimola@kustavi.fi, 040 530 9681 tai Kustavin kirjastoon. Konsertin järjestää Mynämäen kunnan kulttuuritoimi.

Eläkeliiton Kustavin yhdistys

Kustavi-sali Kivimaantie 20, Suomi

Eläkeliiton Kustavin yhdistyksen helmikuun kuukausitapaaminen torstaina 1.2. Kustavi-salissa kello 12.00. Tilaisuudessa puhuu Varsinais-Suomen Hyvinvointialueen palveluohjaaja Miia Heikkinen Varhan asiakasohjaus-ja ostopalveluyksiköstä sekä ikääntyneiden palveluista.

Torikokous

Bistro Verde Kivimaantie 11

Tule keskustelemaan ja ideoimaan mahdollista kesätoria Vähämaankujalle. Katsotaan riittääkö kiinnostuneita ja saadaanko toripäiville tekijöitä 🍀 Nähdään! Kattis & Piia

Yhdistysilta

Kyläkonttori Keskustie 9, Kustavi, Suomi

Yhdistysilta keskiviikkona 14.2.2024 Kyläkonttorilla klo 17.00 Kunnan avustusohjeiden päivitys Kunnan yhdistysohjelman valmistelu Vierailija I samma båt Leader-toimintaryhmästä Muut ajankohtaiset asiat Tervetuloa yhdistysaktiivit ja yhdistystoiminnasta kiinnostuneet Kahvitarjoilu

Lions Club Kustavin perinteinen talvitapahtuma

Kivimaan koulu Koulutie 4, Kustavi, Suomi

TOIMINTAA KAIKEN IKÄISILLE! -alle kouluikäisten luistelukilpailut sään salliessa (vaiht.juoksukilpailu) -ilm. alkaa klo 12.00, kilpailut klo 12.30. (ahto, lc, vapaa-aikatoimi) -Kustavin pilkkimestaruuskilpailut (9-13.00) säävaraus! -toimintarata ”perheittäin” tai yksinään, parhaat palkitaan -stipendien ja kilpailuiden palkintojenjako noin klo 14.00 -poniajelua -Susiluodon merivartioasema -tarjoilua; hernekeittoa, makkaraa, mehua, kahvia ja munkkeja

Vapaa pääsy

Volter Kilpi -lukupiiri

Kyläkonttori Keskustie 9, Kustavi, Suomi

Kustavin kunnan ja Volter Kilven yhteisen 150 -vuotisjuhlan kunniaksi Kustavin kirjasto järjestää Volter Kilpi -lukupiirin. Kevään ja syksyn aikana luetaan Kilven tuotantoa ilmestymisjärjestyksessä. Lukupiirin ensimmäisenä teoksena on Bathseba: Davidin puheluja itsensä kanssa. Kirjoja voi lainata tai varata Kustavin kirjastosta, ja teokset löytyvät myös digitoituina osoitteesta https://375humanistia.helsinki.fi/volter-kilpi/volter-kilven-tuotanto.

Eläkeliiton Kustavin yhdistys

Kustavi-sali Kivimaantie 20, Suomi

Eläkeliiton Kustavin yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous torstaina 7.3. klo 12.00 Kustavi-salissa. Käsitellään sääntöjen kevätkokoukselle määräämät asiat ja pidetään arpajaiset, joten pieni paketti mukaan.

Saariston Tulet – laavutapahtuma

Laukkarin uimaranta ja laavu Ruoninluodontie 100 D, Kustavi, Suomi

Sunnuntaina 10.3.2024 klo 12–14 Laukkarin laavulla Pilkkimistä (välineitä saa lainaan sekä tarvittaessa opastusta) Säävaraus 😊 Makkaranpaistoa (kunta tarjoaa grillimakkarat)

Tulevaisuuteen varautuminen – luento 26.3.2024

Palvelukeskus Jaalakuja 5, Kustavi, Suomi

Palvelukeskuksessa 26.3. klo 13-14. Vapaa pääsy. Kahvitarjoilu. Aiheina mm: edunvalvonta ja hoitotahto Järjestäjänä: Kustavin kunta ja Varsinais-Suomen Muistiyhdistys

Eläkeliiton Kustavin yhdistys konserttimatka Turkuun 26.3.2024

Turku

Kyöstin ja Leifin toiveiskelmät Turun Konserttitalo 26.3.2024 klo 19 esitys. Kyösti Mäkimattila ja Leif Lindeman lähtevät 2024 keväällä 12 konserttia käsittävälle Toiveiskelmät-kiertueelle. Matkan hinta n 60 euroa, sisältää lipun ja bussikuljetuksen. (väh. 40 lähtijää) Esityksen kesto 2,5 h, sisältäen väliajan. Lähtö Kustavin Suvitorilta klo 17.15, myös matkalta kyytiin. Ilmoittautumiset Kirstille 040 5897 149 viimeistään 31.1.2024.

€60,00

Keväiset saaristolaismarkkinat

Suvitori Kivimaantie 9

Perinteiset kevätmarkkinat Suvitorilla. Paikkavaraukset: 0505759121 / markus.malmelin@kustavi.fi

Eläkeliiton Kustavin yhdistys

Tuulentupa

Eläkeliiton Kustavin yhdistyksen 40-vuotisjuhla Kustavin Tuulentuvalla sunnuntaina 7.4.2024 klo 13.00. Onnittelujen vastaanotto 12.30 alkaen. Tilaisuudessa kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Marttailta – neulegraffitin tekoa

Kustavi-sali Kivimaantie 20, Suomi

Tehdään yhdessä juhlavuoden neulegraffiti, joka paljastetaan 6.6. Kivimaalla. Tule mukaan ideoimaan ja tekemään oma kädenjälki graffitiin. Ota mukaan jämälankoja, virkkuukoukku, neulepuikot yms. materiaalia.

Volter Kilpi -lukupiiri

Kirjasto Jaalakuja 5

Kevään toisessa lukupiirissä luetaan Parsifal: Kertomus Graalin ritarista. Kirjan voi lainata kirjastosta tai lukea digitoituna osoitteessa https://375humanistia.helsinki.fi/volter-kilpi/volter-kilven-tuotanto. Tervetuloa keskukstelemaan Kilven kirjoista kahvikupin kera! Myös käsityön voi ottaa mukaan.

Vartsalan kylät ry:n sääntömääräinen vuosikokous

Kustavin Pesula Vartsalantie 175

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja kohdassa "mahdolliset muut asiat" saa tuoda esille muita mielessä olevia asioita. Kaffea ja pullaa tarjolla. Osallistuminen on mahdollista joko paikan päällä tai etänä GoogleMeetin kautta, pyydetään ilmoittautumaan 24.4 mennessä joko info@vartsalankylat.fi tai Jan Blomqvistille puh 040-7088937. Jos ilmoittaudut etäkokoukseen muista ilmoittaa sähköpostiosoitteesi johon lähetämme kokouslinkin. Kokouspaikka: Kustavin Pesula, Vartsalantie 175.

Vapaa pääsy

SPAUNAN JAMIT

Spauna Vuosnainen, Kustavi

SPAUNAN JAMIT STARTTAA LA 27.4 KLO 19! Tämä on meidän kesäjamien LAUNCH, jatkoa seuraa… jamit jatkuvat kesällä joka torstai! Jameissa lava ja soittokamat ovat kaikille vapaita, eli kaikki soittajat ja laulajat, tulkaa mukaan musisoimaan ihan matalalla kynnyksellä. Paikalla on myös illan vetäjä Pasi Patronen ja housebändinä Jamminbirds. Kaikki tervetulleita kuuntelemaan, nauttimaan ja seuraamaan kivaa musailtaa

Eläkeliiton Kustavin yhdistys

Kustavi-sali Kivimaantie 20, Suomi

Eläkeliiton Kustavin yhdistys toukokuun kuukausitapaaminen Kustavi-salissa torstaina 2.5. klo 12.00. Diplomikosmetologi Päivi Heikkilä puhumassa jalkojen hoidosta.

Vapaa pääsy

Ulkoiluystävä-koulutus 2.5.2024 klo 17.30-20.30 kunnanvirastolla

Kunnanvirasto Keskustie 7

Maksuton koulutus antaa eväitä toimia ulkoiluystävänä ikäihmisille, joiden sosiaalinen ja/tai fyysinen toimintakyky on madaltunut eikä ulkoilu jostain syystä onnistu. Koulutuksen kautta saat vinkkejä myös omaan liikuntaasi. Ulkoiluystävä toiminta on täysin vapaaehtoista eikä koulutuksen suoritus sido toimintaan. Koulutus sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Tervetuloa ulkoiluystäväksi. Kouluttajat Maritta Jalonen ja Anja Siusluoto. Heiltä voit kysyä koulutuksesta lisää. Ilmoittautumiset: 0505759121 / markus.malmelin@kustavi

Eläkeliiton Kustavin yhdistyksen jäsenmatka perjantaina 3.5.2024

Kokemäki-RaumanLappi

Keväinen ostosmatka perjantaina 3.5. Kokemäki-Rauman Lappi. SINITUOTTEEN -tehtaanmyymälässä edulliset Sinituotteen siivousvälineet ja -tarvikkeet, Kungs -autotarvikkeet ja Savu-savustuspussit. Myymälä sijaitsee 2. kerroksessa, ei hissiä. FREDMAN on suomalainen perheyritys, joka valmistaa niin kotikokeille kuin ammattilaisille elintarviketurvallisia ja korkealaatuisia keittiötarvikkeita ja pakkausratkaisuja. Suodatinpussit, leivinpaperit, paisto-, leivos- ja uunivuoat, kakkupaperit, paistopussit, pakastuspussit ja -rasiat, vahapaperi, Airfryer-paperi, leivontatarvikkeet, Vetsku -säilytyspussit, kuituliinat ym. Huom, täällä käy vain korttimaksu! Kivikylän kotipalvaamon myymälässä voimme tehdä ostoksia, täällä syömme myös lounasta. Kivikylässä käytetään vain suomalaista lähilihaa! Grillimakkarat, palvit, lenkit, nakit, perinnemakkarat, tuore liha, lihapullat, pizzat, mausteet ym. Matkan hinta noin 37 euroa, sisältää lounaan ja bussikuljetuksen. Lähtö Kustavista Kivimaalta klo 8.00, paluu noin klo 17.00. Myös matkalta kyytiin. Varaathan rahaa myös mahdollisiin ostoksiin. Jos et ole vielä yhdistyksemme jäsen, niin nyt on oiva tilaisuus lähteä mukaan kevätretkelle ja liittyä samalla jäseneksi. Jäsenmaksumme tänä vuonna 15 eur. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Kirstille 040 5897 149. Ilmoita myös mahdollinen erityisruokavalio ja pysäkki, mistä tulet kyytiin.

Eläkeliiton Kustavin yhdistys

Kustavin hautausmaa , Suomi

Eläkeliiton Kustavin yhdistys järjestää hautausmaan haravointitalkoot tiistaina 7.5. klo 9.00 alkaen. Oma harava mukaan.

Vapaa pääsy

8.5. Helatorstaiaaton konsertti

Kustavin Kirkko Kirkkotie 3

Vakka-Suomen musiikkiopiston helatorstaiaaton konsertissa 8.5. kello 18.30 alkaen esiintyy pianisteja, laulajia ja haitaristeja. Mukana ovat musiikkiopiston opettajien Elvira Kaavin, Reetta Lehtosen ja Marja-Liisa Santalan oppilaita. Konserttiin on vapaa pääsy, tervetuloa!

Vapaa pääsy

Unelmien liikuntapäivä 10.5.2024 toimintapuistossa klo 13-15

Toimintapuisto Vähämaankuja

Kaikille avoin Unelmien liikuntapäivä-tapahtuma toimintapuistossa. Ohjelmassa ohjattu kävelyretki Kivimaalla, ulkokuntolaitteiden opastusta ja kuntoradalla mahdollisuus kiertää omatoimisesti tietokilpailu/luontopolku reitti. Parhaat palkitaan. Tarjolla lisäksi mehua ja pientä purtavaa. Senioreille ja heidän läheisilleen suunnattu LIIKKUVAN RESURSSIKESKUKSEN neuvonta-auto mukana Unelmien liikuntapäivässä! Auton luona on tavattavissa Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:n Liikkuvan resurssikeskuksen ja Varhan (palveluohjaaja) työntekijöiden lisäksi Lounais-Suomen Avustajakeskuksen edustaja. Tietoa mm. vapaaehtoisista avustajista sekä mahdollisuus tutustua uuteen, lisätyntodellisuuden (AR) sisältöihin. Kulttuuri- ja luontoelämyksiä on kuvattu Nauvossa, Pöytyällä ja Laitilassa.

Valokuvien keruu Kustavin kirjastossa

Kirjasto Jaalakuja 5

Onko sinulla vanhoja valokuvia Kustavista? Nyt on aika ottaa kuva-albumit esille! Kustavin 150-vuotisjuhlavuoden valokuvakeräyksellä haetaan paperikuvia ennen digikameroiden ja kännykkäkuvaamisen aikaa, joten kaikki ennen vuosituhannen vaihdetta otetut kuvat ovat tervetulleita. Lisäksi etsitään erityisesti markkinavalokuvaajan ottamia kuvia vuodelta 1938. Nämä kuvat tunnistaa kuvassa näkyvästä valkoisesta kyltistä, jossa on vuosiluku. Kuvat voivat olla yksityishenkilöiden kotikokoelmista tai yhdistysten, kerhojen ja urheiluseurojen arkistoista. Kuvissa voi näkyä arkipäivän elämää, työntekoa, tapahtumia, juhlia, ympäristöä, luontoa, rakennuksia tai urheilu- ja harrastetoimintaa. Alkuperäisistä valokuvista ei tarvitse luopua, sillä kuvista otetaan digitaaliset kopiot. Myös kuvien taustatiedot ja tarinat kerätään talteen. Keräyksen ja digitoinnin tarkoituksena on turvata vanhojen valokuvien säilyminen ja julkaiseminen sekä edistää paikallisen kulttuurihistorian tuntemusta. Lisäksi kuvat tulevat osaksi Kustavin saaristolaismuseon kokoelmaa, jolloin kaikilla kiinnostuneilla on mahdollisuus tutustua kuviin. Keruutapahtuma järjestetään Kustavin kirjastossa (palvelukeskuksen ruokasalissa), Jaalakuja 5 lauantaina 11.5. klo 12–16. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Lisätiedot anna.leimola@kustavi.fi, 044 742 6602

Kevään muotinäytös

Kustavi-sali Kivimaantie 20, Suomi

Jo perinteinen muotinäytös, jossa Putiikki Sik-Sakin vaatteita ja Kenkäkauppa Alinan kenkiä esittelevät mm. kustavilaiset mannekiinit. Tuo pikkupaketti arvontaan. Ennen näytöstä myynnissä kahvi/tee ja leivonnainen. Tervetuloa kaikki!

Sirkuskoulun kevätnäytös ”Olympia”

ArtTeatro Salminiituntie 37, Kustavi, Suomi

Tervetuloa katsomaan ArtTeatron sirkuskoulun kevätnäytöstä "Olympia". Taitavat sirkusoppilaat juhlistavat olympiavuotta esittämällä sirkustaiteen keinoin eri olympialajeja, Olympos-vuoren jumalia, olympiarenkaita ja hevosurheilua. Lopuksi jaetaan "Tulevaisuuden sirkus"-stipendit. Liput vain ennakkoon.

€15

Volter Kilpi -lukupiiri

Kirjasto Jaalakuja 5

Kevään viimeisessä lukupiirissä luetaan Antinous. Kirjan voi lainata kirjastosta tai lukea digitoituna osoitteessa https://375humanistia.helsinki.fi/volter-kilpi/volter-kilven-tuotanto. Tervetuloa keskukstelemaan Kilven kirjoista kahvikupin kera! Myös käsityön voi ottaa mukaan.