Avoimet ovet paloasemalla

Paloasema koulutie 2, Kustavi, Suomi

Tule tutustumaan sopimuspalokuntamme toimintaan Kustavin paloasemalle koulutie 2 21.8.2023 klo 18-20. Grilli kuumana, tarjolla makkaraa ja mehua. Tervetuloa!

Eläkeliiton Kustavin yhdistys

Kustavi-sali Kivimaantie 20, Suomi

Eläkeliiton Kustavin yhdistyksen syyskuun kuukausitapaaminen torstaina 7.9.2023 klo 12.00 Kustavi-salissa. Paikalla meidän alueemme Varhan ikääntyneiden palveluiden palvelualuepäällikkö Kirsi Routi-Pitkänen kertomassa ajankohtaisista asioista.

Marttailta teemalla ”Pula-ajan ruokia”

Kustavi-sali Kivimaantie 20, Suomi

Aloitetaan syksyn marttaillat teemalla "Pula-ajan ruokia". Keskustellaan aiheesta ja maistellaan mm. pullavanukasta. Tervetuloa vanhat ja uudet martat! Tilaisuus on kaikille asiasta kiinnostuneille avoin ja voit samalla tulla tutustumaan toimintaamme.

Sieniretki Vartsalassa

Vartsala Lahdenrannantie

Yhteinen sieniretki Vartsalan metsään sienioppaan opastuksella. Koitetaan löytää ja tunnistaa muitakin ruokasieniä kuin kanttarelli ja saada lisää tietoa näistä metsän herkuista. Kokoontuminen lauantaina 23.9 klo 14 Vartsalassa Lahdenrannantien alkupäässä mäen nyppylällä ja siitä metsään. Säävaraus siten, että jos sataa kovasti niin ei mennä. Lähtijöitä pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon Katille tekstiviestillä tai whatsuppilla 050-3645772 niin saadaan oppaalle tietoa ryhmän koosta. Tervetuloa.

Vapaa pääsy

VANHUSTENVIIKON TAPAHTUMA KUSTAVISSA 5.10.2023

Tuulentupa

Kustavin vanhus- ja vammaisneuvosto järjestää torstaina 5.10.2023 iäkkäiden ulkoilupäivän kunniaksi maksuttoman liikunta- ja ulkoilutapahtuman Tuulentuvalla, jonne ovat kaikki ikäihmiset tervetulleita. Ohjelma: Klo 12.00 kokoontuminen Tuulentuvan pihalla emeritusprofessori Seppo Koskisen johdattama kävellään Toimintapuistoon, jossa lyhyt kuntolaitteiden esittely/testaushetki. Kävelyn yhteydessä voidaan Sepon opiskelukaveri Sauli Niinistön innoittamana keskustella vuorovaikutuksesta ja liikunnan hyvää tekevästä voimasta. ”lyhyt kävely tuottaa hyvää oloa ja avartaa ajatusta” Pirjo Ilkka pitää Tuulentuvalla seuraa niille, jotka eivät syystä tai toisesta lähde kävelylle. reitin pituus n. 700 m kävelyn jälkeen tarjolla Tuulentuvalla mehua/vettä. Klo 12.45 erittäin suosittu paikallinen orkesteri KAMJO esiintyy luvassa ikivihreitä sekä tulevia hittejä setin loppupuolella myös yleisö pääsee liikkumaan musiikin tahtiin. n. klo 13.45 kahvitarjoilu Valtakunnallista vanhustenviikkoa vietetään 1.10–8.10 teemalla ”Tehdään iästä numero”. Viikon suojelijana toimii Tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Viikon teemoihin ja sisältöihin voit tutustua osoitteessa https://vtkl.fi/tapahtumat/vanhustenviikko.

Marttailta, aiheena ”Jalkateräjumppa”

Kustavi-sali Kivimaantie 20, Suomi

Jalkaterän ja nilkan hyvinvointi on tärkeää liikkumiskyvyn kannalta. Jumpalla voit vahvistaa jalkaterän lihaksia ja nilkan liikkuvuutta. Fysioterapeutti antaa ohjeet, miten voit vahvistaa jalkateriäsi.

Eläkeliiton Kustavin yhdistys

Kustavi-sali Kivimaantie 20, Suomi

Eläkeliiton Kustavin yhdistyksen kirkkopyhä 15.10.2023. Messu Kustavi-salissa alkaa klo 10.00 ja messun jälkeen juodaan kirkkokahvit.

Perinteinen muotinäytös

Kustavi-sali Kivimaantie 20, Suomi

Perinteinen muotinäytös, jossa Kenkäkauppa Alina ja Putiikki Sik-Sak esittelevät syksyn ja talven vaate- ja kenkämuotia naisille. Ennen näytöksen alkua myynnissä kahvia ja pullaa. Tuo pieni paketti arvontaan. Tilaisuus on avoin kaikille. Tervetuloa!

Eläkeliiton Kustavin yhdistys

Kustavin hautausmaa , Suomi

Hautausmaan haravointitalkoot 24.10. klo 9.00 alkaen. Talkoiden jälkeen keittolounas tarjolla Kustavi-salissa.

Historiailta Vartsalassa

Spauna Vuosnainen, Kustavi

Palataan aikakoneella ajassa taaksepäin. Kuka lähti aikanaan Kustavista Amerikkaan ja miksi, ja miten kävi? Kaikki tietävät että Vartsalassa kummittelee, mutta kuka ja missä? Tule kuulemaan FT Outi Hupaniittua Vartsalaan Ravintola Spaunaan 28.10 klo 17 alkaen. Voit myös kysellä Outilta vanhoja juttuja. Vapaa pääsy, ravintolan tarjoamat palvelut omakustanteena. Pyydetään ilmoittautumaan tekstiviestillä tai soittaen 040-7088937/Jan tai sssähköpostilla info@vartsalankylat.fi jotta Ravintola Spauna osaa varautua suurin piirtein. Tervetuloa :)

Vapaa pääsy

Eläkeliiton Kustavin yhdistyksen syyskokous

Kustavi-sali Kivimaantie 20, Suomi

Eläkeliiton sääntömääräinen syyskokous Kustavi-salissa torstaina 2.11. klo 12.00. Käsitellään sääntöjen 8§ syyskokoukselle kuuluvat asiat. Paikalla myös kunnanjohtaja Rauno Peltola puhumassa ajankohtaisista asioista. Tervetuloa!

Kasvot tuuleen – sydän kallioissa taidenäyttely Brinkkalan Galleriassa

Brinkkalan Galleria Vanha Suurtori 3, Suomi

Tervetuloa avajaisiin to 2.11.2023 klo 17–19 Kasvot tuuleen – sydän kallioissa Kustavin taideyhdistyksen myyntinäyttely 3.11.2023–21.1.2024 ti–su klo 10–18 Brinkkalan galleria Vanha Suurtori 3, 20500 Turku Kuullaan, nähdään ja nautitaan taiteesta, Kirsi, Inga ja Minna

Vapaa pääsy

150-v info 7.11.

Palvelukeskus Jaalakuja 5, Kustavi, Suomi

INFO Kustavi 150-vuotisjuhlavuodesta 7.11. klo 17:30 Palvelukeskuksella (Jaalakuja 5) Vuonna 2024 Kustavi juhlii 150-vuotista historiaansa. Kunta uusii ilmettään ja tuunaa juhlan tuntua tapahtumiin, kylänraitille ja näkyvyyteensä. Tule kuulemaan juhlavuoden toteutuksesta ja 150-tapahtuma-avustuksista kustavilaisille toimijoille sekä kertomaan omista suunnitelmistasi Kustavin 150-juhlavuoden juhlistamiseksi! Meillä on myös vielä mahdollisuus ideoida kokonaan uusia yhteisiä tempauksia! Kustavi 150 juhlavuoden ohjeistuksia ja sisältöjä koostetaan www.kustavi.fi/Kustavi 150. Infossa on kahvitarjoilu. Ilmoittautuminen tilaisuuteen on suljettu. Tervetuloa!   Lisätiedot: Tuuli Jansson, 044 7393 037,etunimi.sukunimi@kustavi.fi

Mörk Ö – viikko 8.-11.11.2023

Kunta

Mörk Ö -viikko tuo eloa, iloa ja valoa saaristoon. Keskiviikko 8.11 Lyhtykulkue, valopuisto, valoshow Torstai 9.11. CCL-kuoro kirkossa Perjantai 10.11. Red Nose Company: Frankenstein Lauantai 11.11. Luentoja, musiikkia ja standuppia +viikolla kaikenlaista oheisohjelmaa Ohjelma tarkentuu lähempänä ajankohtaa. Muutokset mahdollisia.

Ritvan tietovisa

Bistro Verde Kivimaantie 11

Älynväläyksiä Mörkö-viikkoon 💡

Vapaa pääsy

PÖYTÄ KAHDELLE KUSTAVIN PALVELUKESKUKSEN RUOKASALISSA

Palvelukeskus Jaalakuja 5, Kustavi, Suomi

PÖYTÄ KAHDELLE  KUSTAVIN PALVELUKESKUKSEN RUOKASALISSA  MA 13.11. KLO 9–15,  TI 14.11. KLO 9–15, KE 15.11. KLO 9–12  JAALAKUJA 5                                               Pöytä kahdelle on musiikintekijä Hilla Väyrysen ja äänitaiteilija Jaakko Aution interaktiivinen ääni-installaatio, joka kutsuu kaksikkoja — rakastavaisia ja ystäviä — tunnustelemaan läsnäoloa ja läheisyyttä välillään. Teoksen voi kokea myös yksin kuvitellen vastakkaiselle sohvalle merkityksellisen toisen. Pöydän äärellä kokijoille aukeaa jokaisella kuuntelukerralla uniikki musiikillinen matka, joka johdattaa heidät kohtaamaan itsensä ja toisensa käsillä olevassa hetkessä. Sattumanvaraisesti arvottavista laulusäkeistöistä koostuvia mahdollisia kuljetuksia on yli puoli miljoonaa. 

Kehitetään saariston matkailua placemaking-metodien avulla 15.11.

Kunnanvirasto Keskustie 7

Voiko kaupunkien kehittämiseen suunniteltuja menetelmiä hyödyntää myös harvaan asutulla alueella ja luontokohteissa? Placemaking metodit ovat nykyään laajalti käytettyjä erityisesti kaupunkitilojen suunnittelussa, mutta mm. Norjassa menetelmiä on menestyksekkäästi hyödynnetty myös luontokohteissa ja maaseudulla. Suomeksi placemaking voisi kääntyä vaikka paikkamuotoiluksi tai paikkateoiksi. Placemakingin tavoitteena on kehittää paikkoja ja alueita houkutteleviksi ja viihtyisiksi sekä monikäyttöisiksi tarpeen mukaan.   Tässä työpajassa hyödynnetään erityisesti Power of 10+ -nimistä konseptia. Sen perustana on ajatus, että paikat menestyvät, jos ne tarjoavat ihmisille riittävästi hyviä syitä niissä vierailemiseen. Usein viisi tai kuusi syytä, aktiviteettia tai vetovoimakohdetta on helppo löytää, mutta sen jälkeen onkin jo pohdittava miten alueen tai paikan hyviä puolia voisi vielä lisää tuoda esille tai pitäisikö jopa kehittää jotain ihan uutta.   Työpaja on avoin ja maksuton kaikille saariston ja rannikkoalueen matkailun kehittämisestä kiinnostuneille; yrittäjille, yhdistyksille ja sidosryhmille. Tarkasteltavana on Kustavin, Taivassalon ja Uudenkaupungin välinen rannikko ja saaristoalue, joka on osin Saaristomerta ja osin Selkämerta. Tavoitteena on oppia uutta menetelmästä ja samalla saada ideoita alueen matkailun kehittämiseen.   Työpaja on jaksotettu kolmeen osaan klo 15-18 ja voit osallistua kaikkiin tai vain valitsemiisi. Ennakkoilmoittautuminen 10.11. mennessä.   Sadat saaret ja lahdelmat -Vakka-Suomen merialueen helmet –hanke on saanut Varsinais-Suomen liiton tukea, Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen (AKKE) määrärahasta. Hankkeen toteuttajana on Uudenkaupungin kaupunki ja osatoteuttajina Kustavin ja Taivassalon kunnat.

Pikkujoulu

Bistro Verde Kivimaantie 11

Pikkujoulukausi on ihan pian täällä!🎄 Puemme Bistron joulun tunnelmaan, luomme joulun tuoksut ja katamme herkut noutopöytään. Edellisistä tiedoista poiketen pikkujoulun juhlallisuudet aikaistuvat viikolla. Tämä on myös kauden viimeinen avoinna oleva viikonloppu. Toivottavasti pääsisitte juhlistamaan meidän kanssa pikkujoulua ja kulunutta vuotta ❤️

Kulttuurimatkailun tiekarttatyöpaja Turussa 28.11.

Auriga Center Juhana Herttuan puistokatu 21, Turku

Kulttuurimatkailun tiekarttatyöpaja 28.11.2023 klo 12.00―16.00, Auriga Center, Turku Ilmoittaudu nyt kulttuurimatkailun tiekarttatyöpajaan 28.11.2023 klo 12.00―16.00, joka järjestetään Auriga Centerissä Turussa. Tilaisuus kokoaa matkailun ja kulttuurin toimijoita sekä koulutus- ja tutkimuslaitoksia yhteen koordinoituun kulttuurimatkailun kehittämistyöhön. Tilaisuudessa keskitytään tiekartan painopisteeseen "Omaleimainen ja houkutteleva matkailualue". Teema " Paikalliskulttuuria ja Suomen historiaa " noussee myös vahvasti esille. Tilaisuuden edistävät toimijoiden verkottumista ja luovat puitteita yhteistyölle. Tavoitteenamme on tunnistaa uusia kehityskohteita ja mahdollistaa elinkeinon kehittämishankkeiden käynnistäminen. Tilaisuus on yksi neljästä Varsinais-Suomen matkailun tiekarttatyöhön liittyvästä työpajasta. Älä missaa tätä tilaisuutta vaikuttaa ja verkostoitua alalla! Tilaisuuden järjestää yhteistyössä Varsinais-Suomen liitto ja Sweco Finland Oy ja se on yksi neljästä Varsinais-Suomen matkailun tiekarttatyöhön liittyvästä työpajasta. Tilaisuuden ilmoittautumisaikaa on jatkettu sunnuntaihin 26.11. saakka: Ilmoittaudu mukaan.

Jouluiset Saaristolaismarkkinat

Suvitori Kivimaantie 9

Jouluiset Saaristolaismarkkinat Kustavin suvitorilla. Eläkeliiton Kustavin yhdistys paikalla myymässä lettuja, makkaraa ja kahvia. Toripaikkatiedustelut: markus.malmelin@kustavi.fi / 0505759121 Tervetuloa

Pikkujoulut Vuosnaisten Meriasemalla

Vuosnaisten meriasema Vuosnainen

Pikkujoulut lauantaina 02.12.2023 klo 16.00 alkaen Vuosnaisten Meriasemalla Vartsalassa. Pikkujouluihin ovat tervetulleita kaikki hyvän jouluruoan ja leppoisan illanvieton ystävät. Annen&Mikan kokkaama herkullinen joulukattaus omakustanteena hintaan 28 eur/hlö, maksetaan paikan päällä. Jouluruoan jälkeen rentoa illanviettoa. Koska paikkoja on rajoitetusti, Ilmoittautuminen vaaditaan, ole hyvä ja ilmoittaudu soittamalla tai tekstiviestillä puh 040-7088937 / Jan B tai sähköpostilla info@vartsalankylat.fi. Kannattaa ilmoittautua ajoissa, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tervetuloa, terveisin järjestäjä Vartsalan kylät ry

Itsenäisyyspäivän juhla Kustavissa

Kustavi-sali Kivimaantie 20, Suomi

Itsenäisyyspäivän juhla Kustavissa 6.12.2023 Klo 14 jumalanpalvelus Kustavin kirkossa ja sankarihaudoilla käynti Klo15 kahvitarjoilu ja juhla Kustavi-salissa

Eläkeliiton Kustavin yhdistys Jouluruokailu 7.12.2023 klo 12.00 Ketarsalmen Kievarissa

Ketarsalmen Kievari Hylkiläntie 45

Kuukausitapaaminen ja Jouluruokailu torstaina 7.12. klo 12.00 Ketarsalmen Kievarissa Taivassalossa. (Hylkiläntie 45, Taivassalo) Jouluista ohjelmaa ja musiikkia. Ilmoittautumiset 28.11. mennessä Kirstille puh. 040 5897 149. Ruokailun hinta 40 euroa/hlö. Maksu yhdistyksen tilille FI42 5191 0040 0067 83 viimeistään 30.11. Muista viitenumero 1494. Ilmoittaudu kuitenkin Kirstille ennen maksua, kerro samalla onko erityisruokavaliota ja tarvitsetko kimppakyytiä. EI PAKETTEJA PUKINKONTTIIN.

€40,00

Jouluhyörinät- joulumyyjäiset

Kustavi-sali Kivimaantie 20, Suomi

Kustavin marttojen järjestämät perinteiset Jouluhyörinät eli joulumyyjäiset. Myynnissä eri valmistajien tuotteita kuten leivonnaisia, juureksia, hilloja, kalatuotteita, käsitöitä ym.

Meidän Joulu -juhlakonsertti Turun konserttitalossa su 17.12. klo 14

Turku

Maria Lund, Johanna Försti, Tomi Metsäketo ja Pentti Hietanen sekä Jukka Nykäsen 10-henkinen orkesteri johdattavat Sinut joulun juhlatunnelmaan ja saa sinut unohtamaan hetkeksi arkiset murheet. Lisää jouluiloa tuo myös paikallinen lapsikuoro. Monipuolinen ohjelmisto ja suvereeni osaaminen yhdistyy taitavaksi kokonaisuudeksi, joka hurmaa kuulijan. Huippusolistiemme korkeatasoiset esitykset, tutut joululaulut ja uudemmat suosikit muodostavat täydellisen ja harmonisen elämyksen. Estradi huokuu joulujuhlan tunnelmaa, kun Jukka Nykäsen johtama 10-henkinen orkesteri astelee lavalle. Maamme parhaista muusikoista koostuva orkesteri ei jätä ketään kylmäksi. Kaikki esiintyjät pulppuavat iloa ja energiaa, valoa ja huippuosaamista! Tuotanto: Lilja Production Matka tehdään yhdessä Taivassalon yhdistyksen kanssa. Lähtö Kustavista noin klo 12, matkalta kyytiin. Matkan hinta 60 - 65 euroa, tarkentuu vielä. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Kirstille 15.10. mennessä, puh. 040 5897 149

€60,00

Lena Jonsson & Johanna Juhola -duo Mynämäen kirjastossa

Mynämäen kirjasto Keskuskatu 13

Lena Jonsson & Johanna Juhola on suomalaisen harmonikkataiturin ja ruotsalaisen viulutähden superduo. He sekoittavat molempien maiden kansanmusiikkia omiin sävellyksiinsä luoden raikkaan ja ilmavan, improvisaatiolla maustetun kokonaisuuden. Molemmilla muusikoilla on pitkä kansainvälinen ura solisteina ja säveltäjinä. Tässä duossa he antavat luovuutensa ja leikkimielisyytensä kohdata. Kustavin ja Taivassalon kulttuuritoimet järjestävät maksuttoman bussikuljetuksen konserttiin Mynämäen kirjastolle. Paikkoja on rajoitettu määrä. Ilmoittautumiset 10.1.2024 mennessä anna.leimola@kustavi.fi, 040 530 9681 tai Kustavin kirjastoon. Konsertin järjestää Mynämäen kunnan kulttuuritoimi.

Eläkeliiton Kustavin yhdistys

Kustavi-sali Kivimaantie 20, Suomi

Eläkeliiton Kustavin yhdistyksen helmikuun kuukausitapaaminen torstaina 1.2. Kustavi-salissa kello 12.00. Tilaisuudessa puhuu Varsinais-Suomen Hyvinvointialueen palveluohjaaja Miia Heikkinen Varhan asiakasohjaus-ja ostopalveluyksiköstä sekä ikääntyneiden palveluista.

Torikokous

Bistro Verde Kivimaantie 11

Tule keskustelemaan ja ideoimaan mahdollista kesätoria Vähämaankujalle. Katsotaan riittääkö kiinnostuneita ja saadaanko toripäiville tekijöitä 🍀 Nähdään! Kattis & Piia

Yhdistysilta

Kyläkonttori Keskustie 9, Kustavi, Suomi

Yhdistysilta keskiviikkona 14.2.2024 Kyläkonttorilla klo 17.00 Kunnan avustusohjeiden päivitys Kunnan yhdistysohjelman valmistelu Vierailija I samma båt Leader-toimintaryhmästä Muut ajankohtaiset asiat Tervetuloa yhdistysaktiivit ja yhdistystoiminnasta kiinnostuneet Kahvitarjoilu