Kesäasukkaiden sote-keskuspalvelut kesällä 2023 Varsinais-Suomen hyvinvointialueella

Varsinais- Suomen hyvinvointialueen sote-keskuspalveluissa on kesäaikana voimassa toiminnan rajauksia ja poikkeavia palveluaikoja kesäkuun alusta elokuun loppuun. Kesäisin osa kiireettömistä ajanvaraustoiminnoista on suljettu tai supistettu henkilöstövajeen vuoksi.  

Kesäaikana kiireellinen hoito turvataan. Kiireettömän hoidon saatavuus on kesän aikana rajoitettua. Asiakkaiden toivotaan uusivan reseptit hyvissä ajoin ennen juhannusta, jotta niiden käsittely ei ruuhkaudu keskellä kesää. Kiireettömiin palveluihin liittyvissä asioinneissa, esimerkiksi pitkäaikaissairauksien kontrollikäynneissä, pyydetään olemaan yhteydessä omaan terveyspalveluita tuottavaan yksikköön, normaaleina palveluaikoina. 

Mikäli mökkeilet kotikuntasi ulkopuolella, ja tarvitset sairaanhoidollisia palveluita, toivomme, että olisit yhteydessä kesäkaupungin/kunnan terveyspalveluihin hyvissä ajoin, vähintään kolme viikkoa ennen aiottua ensimmäistä käyntiä. Näin pystymme valmistautumaan ja suunnittelemaan hoitosi kesäkunnassa paremmin esimerkiksi haavahoitojen suhteen. Yhteydenoton perusteella arvioidaan, onko sairaanhoitosi mahdollista järjestää kesäkunnan terveyskeskuksessa. Jos kotiosoitteesi on alle 100km etäisyydellä kesäkunnan osoitteesta, ohjaamme sinut ottamaan yhteyttä kotikuntasi terveyskeskukseen. 

Yksityiskohtaiset tiedot kesäajan poikkeavista palveluajoista ovat saatavilla hyvinvointialueen verkkosivuilta Etusivu | Varha – Kesäaukioloajat Varhan palveluissa | Varha .