Vesihuolto tiedottaa

Uudenkaupungin Vesi tekee kloorauksen muutoksen kokeilua tällä hetkellä. Kokeilussa sidottu kloori on vaihdettu vapaaseen klooriin, jolloin saman desinfiointitehon saavuttamiseksi tarvitaan vähemmän kemikaalia. Vapaa kloori kuitenkin tuoksuu ja maistuu enemmän, joten siitä saattaa aiheutua enemmän aistein havaittavia muutoksia veteen. Kokeilu päättyy tämän viikon lopulla, ja vappuviikonlopun aikana palataan takaisin aiempaan kloorausmuutokseen. Uudenkaupungin Vesi on tiedottanut tästä muutoksesta asiakkaitaan.
Mikäli vedessä on mullan makua, se johtuu luonnonvesien normaalista kierrosta. Keväällä jäät sulavat ja pintavesi lämpenee. Lämmin vesi painuu raskaampana pohjaan ja pohjasta vastaavasti nousee pintaan kylmempää vettä. Veden paino on suurin +4°C lämpötilassa. Tämä veden kierto makean veden altaassa aiheuttaa raakavedessä olevan orgaanisen aineen (humus) määrän kasvua. Vesi käsitellään vedenkäsittelylaitoksella normaalisti, mutta edes hiekka- ja aktiivihiilisuodatuksella vedestä ei saa täysin tuota mullan makua pois. Ilmiö toistuu joka kevät (ja syksy) kaikissa luonnonvesissä ja sen voimakkuus ja kesto vaihtelee vuosittain.
Terveisin,
Kim Westerholm
Vesihuoltopäällikkö
Liikelaitosjohtaja
UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI
Uudenkaupungin Vesi
Vakka-Suomen Vesi
Nervanderinkatu 9
23500 Uusikaupunki