Alueellisen ohjausryhmän koronatiedote

Tehostekoronarokotuksia hyvin saatavilla ikäihmisille ja riskiryhmään kuuluville Varsinais-Suomessa
Koronan ilmaantuvuus Varsinais-Suomessa on jatkanut kasvuaan ja se on nyt 432 sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon ajalta. Myös sairaalakuormitus on edelleen kohonnut.
Tiistai-aamuna 8.11. Tyksin sairaaloissa oli hoidossa 36 koronapositiivista potilasta, joista 24 oli hoidossa koronavirusinfektion vuoksi, 12:lla ensisijaisesti muusta syystä hoidossa olevalla potilaalla koronavirus oli todettu lisälöydöksenä.
Perusterveydenhuollon vuodeosastoilla, eli Varsinais-Suomen terveyskeskuksissa, oli tiistai-aamuna 8.11. yhteensä 60 koronapotilasta. Näistä 45 koronan vuoksi, 15:llä korona on lisälöydös.
– Tilanne ei ole hyvä, eikä se ole pelkästään koronan syy, sillä koko terveydenhuollon kuormittuminen on hankala ongelma. Koronaepidemian kääntöpistettä parempaan ei ole vielä lähiaikoina näkyvissä, Tyksin infektiolääkäri Harri Marttila sanoo.
– Pärjäisimme muuten kohtalaisesti, mutta koska henkilöstöpula on niin suuri, tilanne on hyvin vaikea, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin vt. johtaja Mikko Pietilä sanoo.
Rokote suojaa vakavalta taudilta
Kaikissa Varsinais-Suomen kunnissa tehosterokotetta on hyvin saatavilla. Influenssarokotetta otetaan samaan aikaan aktiivisesti ja sen osalta joissakin kunnissa voi olla ruuhkaa.
Koronarokote suojaa yhä vakavalta taudilta, erityisesti iäkkäitä ja riskiryhmiin kuuluvia.
Koronalta, influenssalta ja muilta hengitystieinfektioilta voi suojautua samoin keinoin:
• Ota suositellut rokotukset.
• Sairasta kotona.
• Pese kädet, yski ja aivasta hihaan.
• Arvioi oma riskisi, käytä tarvittaessa maskia ja pidä etäisyyttä.
• Huolehdi ilmanvaihdosta.
Lue THL:n verkkosivulta, kenelle suositellaan tehostekoronarokotetta. Lue myös, miten suojautua koronalta ja muilta tartunnoilta.