Puutiaisaivokuumerokotukset (TBE) Kustavissa 2022

TBE -rokote antaa suojaa punkkien eli puutiaisten levittämää puutiaisaivotulehdusta (tick-borne encephalitis, TBE) vastaan, tautia kutsutaan myös puutiaisaivokuumeeksi.  THL:n maksuttomaan rokotus-ohjelman mukaiseen rokotukseen ovat oikeutettuja 3 -vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt,    joiden kotikunta on Kustavi sekä vakituiset kesämökkiläiset, jotka oleilevat kesämökillään vähintään   neljä viikkoa kesäaikana. Aiemmin rokottamaton henkilö saa kolme maksutonta rokoteannosta. Myös henkilö, jonka perusrokotussarja on kesken, saa täydennysrokotukset ilmaiseksi osana rokotusohjelmaa. Sekä vakituiset asukkaat että muut maksuttomaan rokotukseen oikeutetut saavat rokotuksensa vain    Kustavin terveysasemalla tai Taivassalon terveysasemalta. Perussarjan rokotukset varataan sähköisesti osoitteesta https://ajanvaraus.uusikaupunki.mediatri.fi/

Kustavilaiset saavat vuonna 2022 kolmen annoksen rokotussarjan jälkeisen tehosterokotuksen maksuttomasti Saaristolääkäreiden punkkibussista riippumatta siitä kuinka mones tehosterokote on kyseessä(sos.ltk päätös §18 10.2.2022).

Punkkibussi Salen pihalla tiistaina 22.3. klo 14 – 16.30 ja tiistaina 12.4 klo 14 – 16.30.