Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kehitetään saariston matkailua placemaking-metodien avulla 15.11.

15.11.2023 klo 15:00 - 18:00

Voiko kaupunkien kehittämiseen suunniteltuja menetelmiä hyödyntää myös harvaan asutulla alueella ja luontokohteissa? Placemaking metodit ovat nykyään laajalti käytettyjä erityisesti kaupunkitilojen suunnittelussa, mutta mm. Norjassa menetelmiä on menestyksekkäästi hyödynnetty myös luontokohteissa ja maaseudulla. Suomeksi placemaking voisi kääntyä vaikka paikkamuotoiluksi tai paikkateoiksi. Placemakingin tavoitteena on kehittää paikkoja ja alueita houkutteleviksi ja viihtyisiksi sekä monikäyttöisiksi tarpeen mukaan.

 

Tässä työpajassa hyödynnetään erityisesti Power of 10+ -nimistä konseptia. Sen perustana on ajatus, että paikat menestyvät, jos ne tarjoavat ihmisille riittävästi hyviä syitä niissä vierailemiseen. Usein viisi tai kuusi syytä, aktiviteettia tai vetovoimakohdetta on helppo löytää, mutta sen jälkeen onkin jo pohdittava miten alueen tai paikan hyviä puolia voisi vielä lisää tuoda esille tai pitäisikö jopa kehittää jotain ihan uutta.

 

Työpaja on avoin ja maksuton kaikille saariston ja rannikkoalueen matkailun kehittämisestä kiinnostuneille; yrittäjille, yhdistyksille ja sidosryhmille. Tarkasteltavana on Kustavin, Taivassalon ja Uudenkaupungin välinen rannikko ja saaristoalue, joka on osin Saaristomerta ja osin Selkämerta. Tavoitteena on oppia uutta menetelmästä ja samalla saada ideoita alueen matkailun kehittämiseen.

 

Työpaja on jaksotettu kolmeen osaan klo 15-18 ja voit osallistua kaikkiin tai vain valitsemiisi. Ennakkoilmoittautuminen 10.11. mennessä.

 

Sadat saaret ja lahdelmat -Vakka-Suomen merialueen helmet –hanke on saanut Varsinais-Suomen liiton tukea, Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen (AKKE) määrärahasta. Hankkeen toteuttajana on Uudenkaupungin kaupunki ja osatoteuttajina Kustavin ja Taivassalon kunnat.

Tiedot

Päivämäärä:
15.11.2023
Aika:
15:00 - 18:00

Tapahtumapaikka

Kunnanvirasto
Keskustie 7 23360 + Google Map

Järjestäjät

Kustavin kunta
Taivassalon kunta
Uudenkaupungin kaupunki