Kustavin kunnantalon rakennusprojekti etenee aikataulussa

Kunnantalon rakennustyömaan kuulumisia kesäkuu

Teijotaloilla on rakennettu uuden kunnantalon elementtejä, seinärakenteiden ja perustusten osalta. Rakennuspaikalla on tehty pintavaaitus. Uuden kunnantalon kaukolämmöstä neuvotellaan lämpölaitoksen kanssa. Johto- ja kaapelisiirrot käynnissä. Rakennusprojekti etenee suunnitellusti.

Kunnantalotyömaalta siirretään WC Wanhan kylätorin ja toimintapuiston kupeeseen. WC:n siirtoa varten valmistellaan paikkaa.

Kunnantalon julkisivuvärityksestä toteutettiin kysely

Uusi kunnantalo on näkyvä osa Kustavin kylämaisemaa. Kustavin kunta kysyi 26.5.-2.6. sähköisellä kyselyllä, mikä olisi viidestä eri värivaihtoehdosta mieleisin. Värivaihtoehdot ovat 1. Punainen, 2. Keltainen, 3. Siniharmaa, 4. Harmaa (+valkoinen) ja 5. Harmaa (+musta).

Kunnantalotyömaan tuomia muutoksia

Suvitorilla alkaa puunkaato ma 22.4.

Metsänhoitoyhdistys Lounametsä suorittaa puunkaatoa Suvitorin alueella osana uuden kunnantalon rakennuspaikan valmistelevia töitä. Töiden arvioitu kesto on noin viikko. Lisätiedot: MHY/Lounametsä, metsäasiantuntija Pekka Tolkki, 050 567 3093.

Suvitorin sähköauton latauspiste poistuu käytöstä 18.4

Kustavin Suvitorilla osoitteessa Asetie 2 sijaitseva sähköauton latauspiste poistuu käytöstä 18.4. lukien. Lähimmät latauspisteet löytyy Sale Majakan pihalta osoitteessa Pleikiläntie 2 sekä Lootholmasta osoitteessa Kuninkaantie 193. Jo huhtikuun alussa poistettiin käytöstä Suvitorin WC.

Kustaviin nousee uusi kunnantalo KVR-urakkana

Kustavin kunta on päättänyt joulukuussa 2023 rakentaa kuntaan uuden kunnantalon. Kunnantalo rakennetaan Suvitorin paikalle. Bistro Verde Kustavi – ravintola kylän keskustassa tarjosi toritoimijoille uudet puitteet sisäpihaltaan nimellä Wanha Kylätori. Vanhan kunnantalon yläkertaa pystyy yhä käyttämään, mutta tilojen käyttötarkoitus ratkaistaan myöhemmin.

Uuden kunnantalon suunnitelma pitää sisällään kymmenen työhuonetta, sosiaalitiloja ja kokoushuoneita sekä muunneltavaa monitoimitilaa. Monitoimitilaa on tarkoitus hyödyntää valtuustosalina ja sinne sijoittaneen myös kirjastopalvelut. Rakentaminen suoritetaan KVR-urakkana (kokonaisvastuurakentaminen) joka on kilpailutettu Hilmassa. KVR-urakkaan sisältyvät rakennus- ja talotekniset työt suunnitteluineen . Rakennus toteutetaan tilaelementeistä ja sen edellytetään olevan siirrettävissä perustuksineen. KVR-urakoitsija toimii kohteen pääurakoitsijana ja lainsäädännön tarkoittamana päätoteuttajana.

Vanhan kunnantalon yläkertaa pystyy yhä käyttämään, mutta tilojen käyttötarkoitus ratkaistaan myöhemmin. Nykyisen kunnantalon tiloista mm. alakerta on tällä hetkellä kokonaan poissa käytöstä. Kirjasto toimii tällä hetkellä väistötilaoissa Palvelukeskuksen Yläkerrassa (Jaalakuja 5).