Tarjouspyyntö KustaviILME, deadline 27.9.

Kustavi-Ilme (päivitetty 8.10.)

Kunnanhallitus valitsi Kustavi150-ilmettä tekemään Muotoilutoimisto Siltanen | Sandberg Oy:n. Kiitämme kaikista saamistamme tarjouksista.

—-

Hankinnan kohde

Kustavin kunta täyttää 150-vuotta vuonna 2024. Päivitämme Kustavin ilmeen ja graafisen ohjeistuksen. Tavoitteenamme on ilmeeltään yhtenäisellä viestinnällä vahvistaa Kustavi-brändiä. Käytämme jatkossa nyt laadittavaa ilmettä vaiheittain kaikessa viestinnässä ja markkinoinnissamme, niin tilaamissamme kampanjoissa kuin omatekoisessa päivittäisviestinnässämme. Kustavin kunnassa viestintää tekevät kaikki, arvostamme helppokäyttöisyyttä ja selkeyttä. 

Pyydämme tarjousta Kustavin 150 v. ilmeestä sisältäen ainakin:  

 • Graafinen ohjeistus, tunnus/tunnukset ja kuvituselementit (ks. Viimeinen kohta), värit ja fontit sekä ohjeistus näiden käytöstä.
 • Kustavin markkinointilogon ja tunnuslauseen päivittäminen sekä tarpeellisilta osin teemoitettuna 150 v. ja visit, Kustavi – Saariston kuningaskunta ja tuunaaminen juhlavuoteen muuhun ilmeeseen sopivasti. Voitte tarjota myös kokonaan uutta visuaalista ideaa ja siihen rakentuvaa tunnusta välittämättä olemassa olevasta tunnuslauseesta ja kruunusta, jotka kuitenkin on käsiteltävä päivitettyyn ilmeeseen sopiviksi.
 • Graafinen karttakuva Kustavista ja muita kuvituselementtejä 3–5 kpl, joihin voi ammentaa esim. majakka, joutsen, lentävä lintu, 150, kruunu, meri tai aallot, saaristolaisuus, saaret, veneet, purjeveneet, merenkulku, merikartta, kalastusvälineet/pyydykset, yhdessä, laituri, juhlat tai ehdotuksenne kantavasta ideasta. 

Sekä ilme versioituna: 

 • Asiakirjapohja (word) ilmeen mukaisilla asetteluilla 
 • Powerpoint-pohja 3-5 diamallia 

ja vähintään toiseen seuraavista 

 • Canvan brändiasetuksiin (tili perustamatta) ja siellä julistepohjat vaaka sekä pysty ilmettä hyödyntäen 
 • SoMe-kuvakehys tai jokin vastaava kaikkia osallistava sovellutus, #jotainliittyväämikäjäämieleen tai yleisimmät #:t ilmeen mukaisina (#kustavi150, #ilovekustavi, #VisitKustavi, [sijainti]Kustavi).  

Optio toteuttaa ilme myöhemmin: 

 • versioituna uutiskirjeen taittopohjaksi Mailchimpissa (tilauksesta sovitaan erikseen, mutta mahdollinen)
 • nettisivustoille www.kustavi.fi ja www.visitkustavi.fi (WordPress) 

Muita linjauksia toteutukseen 

 • Juhlavuoden jälkeen 150-viittaukset pitäisi helposti pystyä riisumaan ilmeestä pois, jotta voimme jatkaa ilmeen käyttöä sellaisenaan. Juhlavuoden ilme = Kustavin ilme jatkossa-150 v. 
 • Toteutus yhteistyössä projektipäällikön, viestintätiimin ja 150-valmistelutiimin kanssa. 
 • Tarjoaja voi myös esittää vaihtoehtoisia toteutustapoja tai lisäosia, erikseen hinnoiteltuna. Näiden käytöstä sovitaan erikseen.

Sisällytä tarjoukseen myös 

 • Lisätuntihinta 
 • halutessanne puitetuntihinta voimassaoloaikoineen, jolla voidaan teettää Kustavin kunnalle tilaustöitä myös jatkossa. 

Toteutusaika 

Välittömästi tarjouksen hyväksymisen jälkeen- valmista ja laskutettua lokakuun 2023 loppuun mennessä.  

Valintaperusteet 

Hankinnan ennakoitu kokonaiskustannus on noin 5000 € alv 0. Valintaperusteena käytämme hintaa ja näyttöjä aiemmista vastaavista töistä sekä kokonaisehdotusta ilmeen versioimiseksi ensisijaiseen käyttötarkoitukseensa: vahvistamaan Kustavin kunnan brändiä. Valintaperusteita ei ole painotettu esim. prosenttiosuuksittain. Kustavin kunnassa viestintää tekevät kaikki, joten arvostamme myös helppokäyttöisyyttä ja selkeyttä. Kokonaisehdotuksella tarkoitetaan elementtejä joita tarjoaja esittää kuluvaksi tarjoukseensa sekä tarjouspyynnössä yksilöidyt että täydentävät tarjouspyynnön ulkopuolelta, perustuuko tarjous vanhan ilmeen päivittämiseen tai johonkin uuteen ideaan sekä millaista toimintatapaa esitätte yhteistyöksi tiimimme kanssa. Luonnoksia uudesta logosta tai muusta materiaalista emme tarjoukseen erityisesti toivo.

Tarjouksen jättö ja voimassaolo 

Tarjous jätettävä sähköpostiin osoitteeseen kustavi@kustavi.fi 27.9.2023 klo 12:00 mennessä, sähköposti otsikoituna asiaan liittyvänä esim. Tarjous 150v. tms. 

Pyydämme jättämään tarjouksen osana viitteet tai linkit aiempiin töihin, joita haluatte käyttää näyttöinä. Otamme yhteyttä ainoastaan valittuun tarjoajaan ja pidätämme oikeuden olla valitsematta ketään. 

Tarjousten tulee olla voimassa 15.11.2023 saakka. 

Lisätiedot 

Lisätietopyynnöt voi osoittaa Kustavin kunnan kirjaamoon: kustavi@kustavi.fi. Vastaamme niihin ainoastaan kirjallisesti. Vastaukset lisätiedusteluihin toimitetaan kaikille, joilta tarjousta on pyydetty tai tarjouksen ovat jättäneet sekä julkaistaan tällä sivulla.