Kustavin puutiaisaivokuumerokotukset kevät/kesä 2021

Kevät tekee tuloaan ja sen myötä myös punkit jossain kohtaa heräilevät. Kustavissa aloitettiin viime keväänä rokottamaan puutiaisaivokuumetta vastaan osana kansallista rokotusohjelmaa. Rokotteita annettiin noin 1700 annosta.

Maksuttomaan rokotusohjelman mukaiseen rokotukseen ovat oikeutettuja 3 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt, joiden kotikunta on Kustavi sekä vakituiset kesämökkiläiset, jotka oleilevat kesämökillään vähintään neljä viikkoa kesäaikana.

Sekä vakituiset asukkaat että muut maksuttomaan rokotukseen oikeutetut saavat rokotuksensa vain Kustavin terveysasemalla (poikkeuksena Taivassalon terveysasema).

Aiemmin rokottamaton henkilö saa kolme maksutonta rokoteannosta. Myös henkilö, jonka perussarja on kesken, saa täydennysrokotukset ilmaiseksi osana rokotusohjelmaa. Kolmen annoksen rokotussarjan saaneiden tehosterokotukset eivät toistaiseksi sisälly rokotusohjelmaan.

Perusrokotussarjaan kuuluu kolme rokotusta. Toinen annos annetaan 1-3 kuukautta ensimmäisen jälkeen. Kolmas annos annetaan 9–12 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Huomioithan tämän varatessasi aikaa tehosterokotteelle. Noudatamme näitä THL:n asettamia aikatauluja, ei rokotuskortissa lukevia rokotevalmistajan aikatauluja.

Avaamme aikoja puutiaisaivokuumerokotuksille varattavaksi sähköisesti huhtikuusta alkaen: https://ajanvaraus.uusikaupunki.mediatri.fi/

Sähköisesti ajan voivat varata kuntalaiset, tai ne henkilöt, jotka ovat jo asioineet terveyspalveluissamme. Huomioi valitessasi aikaa verkosta, että valitset oikean palvelun (valitse palveluvalikosta Punkkirokotus). Jokaiselle rokotettavalle tulee varata oma aika.

Mikäli varaat aikaa ensimmäiselle annokselle, etkä ole aiemmin asioinut U-soten terveyspalveluissa, varaa aika numerosta 024612518.

Huomioi rokotukselle tullessasi voimassa olevat koronasuositukset, maskit, turvavälit ym!

Lisätietoja https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/rokotteet-a-o/tbe-rokote-eli-punkkirokote