Yrityskummitoiminta

Yrityskummitoiminta Kustavissa

Yrityskummitoiminnan tarkoituksena on saada aikaan loma-asukkaina olevien yrittäjien ja yritysjohtajien ja paikallisten yrittäjien kanssa vuorovaikutusta ja yhteistyötä. Yrityskummit käyttävät aikaansa ja osaamistaan yritysten ja kuntien elinkeinotoiminnan kehittämiseen oman aikataulunsa sallimassa laajuudessa. Tavoitteena on vahvistaa yritystoimintaa sekä luoda ja turvata työpaikkoja. Lisäksi tavoitteena on kummien avulla kehittää pk-yritysten alueellista yhteistyötä ja yhteistyön avulla luoda pk-yrityksille parempia toimintaedellytyksiä sekä mahdollisuuksia kansainvälistymiseen.

Yrityskummin toiminta perustuu luottamukseen. Yrityskummi on yrittäjän keskustelukumppani ja sparraaja ideoiden kehittelyssä ja niiden viemiseksi eteenpäin. Lisäksi verkostoituminen ja erilaisten ratkaisuvaihtoehtojen läpikäyminen ovat osa yrityskummin työkalupakkia. Maanlaajuinen yrityskummiverkosto pitää sisällään jo yli tuhat yrityselämää tuntevaa ammattilaista. Kuten kummitoimintaan kuuluu, myös yrityskummitoiminta on maksutonta ja siitä on karsittu pois byrokratia ja turhat muodollisuudet. Näin säästetään aikaa ja vaivaa, ja päästään panemaan toimeksi.

Suomen Yrityskummit ry on kokeneista yrittäjistä, yritysjohtajista ja elinkeinoelämän vaikuttajista koostuva asiantuntijaverkosto. Verkoston jäsen – yrityskummi – on sitoutunut antamaan käytännön koulimaa osaamistaan yrittäjän tai yrittäjäksi aikovan käyttöön ja toimimaan liiketoiminnan onnistumisen tukena. Kustavin kunta on Suomen Yrityskummit ry:n jäsen.

Kustavilaiset yrityskummit

Konsultti Matti Viksten
Taloushallinto ja pk-yritysten kehittäminen
p. 0400-524 04