Koronainfo

Koronainfo


Linkki ohjeistukseen vallitsevassa koronatilanteessa (pdf)


Kustavissa on tämän hetkisen tiedon (14.4.2021 tilanne) mukaan todettu koko pandemian aikana yhteensä 14 koronavirustartuntaa. Tartuntataudin leviämistä ehkäisevät viranomaiset ovat asettaneet altistuneita karanteeniin, asianosaisille on tiedotettu asiasta henkilökohtaisesti.


Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueen koronainfoon pääset alla olevan linkin kautta. Täältä näet mm. rokotustilanteen ja – aikataulun:

U-sote koronainfo

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronainfoon pääset alla olevan linkin kautta. Täältä näet mm. voimassa olevat suositukset ja rajoitukset sekä tartuntatilanteen.

VSSHP koronainfo


KUSTAVIN KORONAROKOTUSTILANNE 4.5.2021: 

Kustavissa on ensimmäisen koronarokotteen saanut 455 asukasta.

Jaalakodissa kaikki asukkaat, joille omaiset ovat antaneet suostumuksensa rokotuksen antoon ovat saaneet 2. rokotteen 15.4.

Rokotusjärjestys ja toimintaohjeet löytyvät tarkemmin U-soten sivulta, linkki yllä.

Koronarokotuksissa on edetty tänä vuonna 55-vuotiaisiin.

Koronarokotusajat viikolle 19 avautuvat varattavaksi verkossa pe 7.5. klo 12. Osa ajoista on varattavissa sähköisessä ajanvarauspalvelussa ja osa ajoista jaetaan rokotuspuhelimeen soittaville. Jos olet soittanut koronarokotteen ajanvarausnumeroon, niin soittosi on huomioitu ja olet jonossa. Soitamme rokotettaville järjestyksessä aina, kun rokotusaikoja avataan. Suosittelemme verkkopalvelun käyttöä, koska puhelinpalvelumme on ruuhkautunut.

Rokotusajan voi varata sähköisessä ajanvarauspalvelussa tai puhelimitse 02 4612 517. Voit jättää viestin automaattiin, josta hoitaja soittaa takaisin jonossa seuraavana olevalle siinä vaiheessa, kun rokotusaikoja on annettavana.

Parillisilla viikoilla saa korona rokotteen myös Kustavin terveysasemalta. Varaa aika puhelimitse 02 4612 517. Kustavin aikoja ei voi varata sähköisestä kalenterista.


KUSTAVIN KUNNAN KORONATIEDOTE 6.5.2021
Varsinais-Suomen alueellisen koordinaatioryhmän suositukset ovat voimassa koko maakunnan alueella. Varsinais-Suomi on yhä koronan leviämisvaiheessa.

Kunnanvirasto
Hoidathan asioinnin toistaiseksi puhelimitse tai sähköpostilla. Toimistoasioinnit kiireellisissä tilanteissa sovittavissa ao. viranhaltijoiden ja työntekijöiden kanssa. Asioithan meillä vain terveenä.

Vapaa-aikatoimi
Ulkoliikuntapaikat ovat avoinna. Kuntoradan valot ovat päällä klo 22.00 asti. Klipunkarin sauna ja pesutilat ovat kevään ajan remontissa. Liikuntasalin ja kuntosalin aikuisten ryhmäohjaus tunnit on toistaiseksi tauolla.  12-vuotiaiden ja nuorempien harrastusryhmät jatkuvat hygeniaohjeistuksia noudattaen. Kuntosali on auki normaalisti, mutta vain kuusi henkilöä voi olla yhtäaikaa tiloissa. Nuorisotalo on auki tiistaisin ja torstaisin klo 14-18. Lisätiedot vapaa-aikasihteeriltä.

Kirjasto

Kustavin kirjasto on avoinna
Aukioloajat ovat:
ma klo 15-18
ke klo 15-18
to klo 10-16
pe klo 12-18
Aukiolon kunniaksi kaikki poistokirjat ja -lehdet ovat maaliskuun ajan ilmaisia!
Rajoitusten vuoksi lukusali on toistaiseksi suljettu, ja tietokoneiden käyttö on sallittu vain välttämättömään asiointiin. Toivomme myös mahdollisimman pikaista asiointia.

Voit edelleen lainata aineistoja soittamalla kirjaston numeroon 044 742 6630, sähköpostitse osoitteessa kirjasto@kustavi.fi tai varaamalla Vaskikirjastojen sivuilta osoitteesta vaskikirjastot.fi. Kirjat noudetaan kirjaston ulko-ovelta erikseen sovittuna aikana. Lisätiedot kirjastonhoitaja-kulttuurisihteeriltä

Tekninen toimisto
Hoidathan asioinnin toistaiseksi puhelimitse tai sähköpostilla. Kunnanrakennusmestari Jari Nerjannon tavoitatte puhelimitse 044 742 3360 sekä s-postilla jari.nerjanto@kustavi.fi. Päivystävä huoltomies puh. 044 383 8822. Toimistovirkailija Johanna Nurmen tavoittaa puhelimitse 044 706 2023 ja s-postilla johanna.nurmi@kustavi.fi .

Rakennustarkastaja Riku Latokartanon tavoitatte puhelimitse 0500 740 006 sekä sähköpostilla riku.latokartano@kustavi.fi. Rakennustarkastajan yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla. Puhelinaika on maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 12-15. Rakennuslupahakemukset pyydetään ensisijaisesti lupapiste.fi kautta. Mikäli tarvitsette rakennuslupaa varten liitetiedostoja (lainhuuto, karttaote yms.) pyynnöt sähköpostilla kiinteistötunnuksen kera joko rakennustarkastajalle tai toimistovirkailijalle.

Sosiaalitoimi
Sosiaalitoimen asiointi vain ajanvarauksella. Sosiaalijohtaja Kati Rekolan tavoittaa puhelimitse 050 338 8351 tai sähköpostilla kati.rekola@kustavi.fi

Vierailusuositukset Jaalakodissa

 • Vierailulle voi tulla 1–2 läheistä kerrallaan. Suosimme edelleen tapaamisia vierailuhuoneessa vain tilanteen niin vaatiessa asukkaan huoneessa vierailu on mahdollista lyhyen aikaa alla olevin ohjein. On syytä huomioida, että Jaalakodissa on myös rokottamattomia vanhuksia.
 • Tapaamisesta sovitaan aina etukäteen. Läheiselle annetaan ohjeet turvalliseen vierailuun hänen varatessaan vierailuaikaa puhelimitse 040 0229 375.
 • Vierailulle tullaan täysin terveenä ja oireettomana.
 • Läheinen huolehtii käsihygieniastaan ja käyttää koko vierailunsa ajan kirurgista suunenäsuojusta.
 • Henkilökunta opastaa ja auttaa läheistä käsihygienian toteuttamisessa sekä suojainten käytössä, jos se on tarpeen.
 • Läheinen pitää 2 metrin turvavälin omaiseen, muihin asukkaisiin ja henkilökuntaan.
 • Läheinen ei liikuskele yhteisissä tiloissa, vaan henkilökunta ohjaa hänet suoraan asukkaan omaan huoneeseen tai erilliseen tapaamishuoneeseen.
 • Vierailuja yhteisissä tiloissa ei sallita.
 • Tapaamisten toteuttaminen ulkoillen ja tapaamishuoneessa on edelleen erittäin suositeltavaa.
 • Henkilökunta ohjeistaa läheistä soittamaan tarvittaessa apua puhelimella tai asukkaan hälytysrannekkeella.
 • Iäkkäiden, riskiryhmään kuuluvien asukkaiden vierailuja kotiin tai läheisten luokse ei suositella
 • Vierailulle ei välttämättä voi aina tulla, hoitaja arvioi kulloinkin tilanteen. Kriittisesti sairaiden ja saattohoidossa olevien henkilöiden luona voi kuitenkin aina vierailla, kunhan noudatetaan yllä mainittuja ohjeita.
 • https://uusikaupunki.fi/kaupunki-ja-hallinto/uudenkaupungin-koronainfo

Koulu ja päiväkoti
Koulun ja päiväkodin tiedot Wilma-järjestelmän ja muiden käytössä olevien tiedotuskanavien kautta.