Koronainfo

Koronainfo

Kustavin terveysasemalla walk in -rokotuspäivä 14.10. klo 11 – 14.

Voit tulla ilman ajanvarausta:

 • ottamaan ensimmäisen koronarokotteen
 • ottamaan toisen koronarokotteen, jos ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään 6 viikkoa
 • ottamaan kolmannen koronarokotteen, jos kuulut THL:n määrittelemiin ryhmiin voimakkaasti immuunipuutteisista (2. rokotteesta kulunut väh. 2 kk) tai olet saanut 1. ja 2. rokotteen 3-4 viikon annosvälillä (2. rokotteesta kulunut väh. 6 kk)

Ota mukaan henkilöllisyystodistus.

Kustavin terveysasema, Kaljaasikuja 4

 

AVI:n antamat rajoitusmääräykset


Linkki ohjeistukseen vallitsevassa koronatilanteessa (pdf)


Kustavissa on tämän hetkisen tiedon (18.8.2021 tilanne) mukaan todettu koko pandemian aikana yhteensä 22 koronavirustartuntaa. 


Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueen koronainfoon pääset alla olevan linkin kautta. Täältä näet mm. rokotustilanteen ja – aikataulun:

U-sote koronainfo

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronainfoon pääset alla olevan linkin kautta. Täältä näet mm. voimassa olevat suositukset ja rajoitukset sekä tartuntatilanteen.

VSSHP koronainfo


KUSTAVIN KORONAROKOTUSTILANNE 5.10.2021: 

Kustavissa on ensimmäisen koronarokotteen saanut 81,0 % asukkaista, toisen rokotteen on saanut 70,3 %.

Jaalakodissa kaikki asukkaat, joille omaiset ovat antaneet suostumuksensa rokotuksen antoon ovat saaneet 2. rokotteen 15.4.

12 vuotta täyttäneiden koronarokotukset ovat käynnissä

Viikon 35 jälkeen 1. rokotuspäiviä ei enää ainakaan toistaiseksi järjestetä ajanvarausperiaatteella. Ensimmäisen koronarokotuksen voi hakea jatkossa walk-in-päivinä. Walk in -rokotuspäivään ei tarvitse varata aikaa etukäteen, vaan ilmoittautuminen tehdään saapumisen yhteydessä Kela-kortilla tai muulla henkilötodistuksella. Rokotustilaisuudessa tulee käyttää kasvomaskia ja huomioida turvavälit.

Walk in -rokotepäivät:

Tiistaina 12.10. klo 9-11 ja 13-16 (Rokottamo, Uusikaupunki)
rokotteena BioNTech-Pfizerin Comirnaty

Keskiviikkona 13.10. klo 9-11 ja 12.30-15.30 (Taivassalon koulu)
rokotteena BioNTech-Pfizerin Comirnaty

Torstaina 14.10. klo 11-14 (Kustavin terveysasema)
rokotteena BioNTech-Pfizerin Comirnaty

Torstaina 21.10. klo 9-11 ja 13-16 (Rokottamo, Uusikaupunki)
rokotteena BioNTech-Pfizerin Comirnaty

Voit tulla Walk in -rokotuspäivään: 

 • Jos haluat ottaa ensimmäisen koronarokotuksen ja olet jo täyttänyt 12 vuotta.
 • Jos haluat aikaistaa tehosterokotuksesi ajankohtaa ja ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa. Varmista, että kyseisenä päivänä on jaossa sitä rokotevalmistetta, jota olet saanut myös 1.annoksena.
 • Olet U-soten kuntalainen (Uusikaupunki, Kustavi, Vehmaa, Taivassalo, Pyhäranta), opiskelet alueen oppilaitoksessa tai oleskelusi täällä kestää pidempään kuin kaksi kuukautta.

Voit hakea kolmannen rokotteen

 • jos kuulut THL:n määrittelemiin ryhmiin voimakkaasti immuunipuutteisista henkilöistä (Kolmas koronarokoteannos – Infektiotaudit ja rokotukset – THL) ja toisesta rokotteesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.
 • jos olet saanut 1. ja 2. rokotteen 3-4 viikon annosvälillä ja toisesta rokotteesta on kulunut vähintään 6 kuukautta (varovaisuusperiaatteen vuoksi THL ei toistaiseksi suosittele kolmatta rokoteannosta alle 30-vuotiaille miehille, jotka eivät kuulu voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmään).
 • Jos olet epävarma oletko oikeutettu kolmanteen rokoteannokseen, jätä viesti puhelinautomaattiin p. 02 4612 517.

Viikosta 19 (10.5.) alkaen rokotukset annetaan osoitteessa Välskärintie 2A (Rokottamo). 2. rokotukset annetaan edelleen Terveystiellä niille, joiden 1.rokotus siellä annettu.  

Aikoja avataan sitä mukaa lisää, kun rokotteiden saapuminen varmistuu.

Rokotusajan voi varata sähköisessä ajanvarauspalvelussa tai puhelimitse 02 4612 517.

Verkkoajanvarauksessa huomioitavaa: 

 • Tarkista, että olet varaamassa aikaa oikeaan palveluun ja toimipisteeseen:
  • Covid rokote
 • Jokaiselle rokotukseen tulevalle on varattava oma aika, eli omaishoitaja ei voi tulla samalla varauksella kuin ikäihminen.

Parillisilla viikoilla saa korona rokotteen myös Kustavin terveysasemalta. Varaa aika puhelimitse 02 4612 517. Kustavin aikoja ei voi varata sähköisestä kalenterista.


KUSTAVIN KUNNAN KORONATIEDOTE 30.5.2021
Varsinais-Suomen alueellisen koordinaatioryhmän suositukset ovat voimassa koko maakunnan alueella. Varsinais-Suomi on yhä koronan leviämisvaiheessa.

Kunnanvirasto
Hoidathan asioinnin toistaiseksi puhelimitse tai sähköpostilla. Toimistoasioinnit kiireellisissä tilanteissa sovittavissa ao. viranhaltijoiden ja työntekijöiden kanssa. Asioithan meillä vain terveenä.

Vapaa-aikatoimi
Ulkoliikuntapaikat ovat avoinna. Kuntoradan valot ovat päällä klo 22.00 asti. Klipunkarin sauna ja pesutilat ovat kevään ajan remontissa. Liikuntasalin ja kuntosalin aikuisten ryhmäohjaus tunnit on toistaiseksi tauolla.  Lasten ja nuorten harrastusryhmät jatkuvat hygeniaohjeistuksia noudattaen. Kuntosali on auki normaalisti, mutta vain kuusi henkilöä voi olla yhtäaikaa tiloissa. Nuorisotalo on auki tiistaisin ja torstaisin klo 14-18. Nuorisotalo sulkeutuu kesäksi 1.6.2021 jälkeen. Lisätiedot vapaa-aikasihteeriltä.

Kirjasto

Kustavin kirjasto on avoinna
Aukioloajat ovat:
ma klo 15-18
ke klo 15-18
to klo 10-16
pe klo 12-18
Kesälauantaisin klo 10-14
Rajoitusten vuoksi lukusali on toistaiseksi suljettu, ja tietokoneiden käyttö on sallittu vain välttämättömään asiointiin. Toivomme myös mahdollisimman pikaista asiointia.

Voit edelleen lainata aineistoja soittamalla kirjaston numeroon 044 742 6630, sähköpostitse osoitteessa kirjasto@kustavi.fi tai varaamalla Vaskikirjastojen sivuilta osoitteesta vaskikirjastot.fi. Kirjat noudetaan kirjaston ulko-ovelta erikseen sovittuna aikana. Lisätiedot kirjastonhoitaja-kulttuurisihteeriltä

Tekninen toimisto
Hoidathan asioinnin toistaiseksi puhelimitse tai sähköpostilla. Kunnanrakennusmestari Jari Nerjannon tavoitatte puhelimitse 044 742 3360 sekä s-postilla jari.nerjanto@kustavi.fi. Päivystävä huoltomies puh. 044 383 8822. Toimistovirkailija Johanna Nurmen tavoittaa puhelimitse 044 706 2023 ja s-postilla johanna.nurmi@kustavi.fi .

Rakennustarkastaja Riku Latokartanon tavoitatte puhelimitse 0500 740 006 sekä sähköpostilla riku.latokartano@kustavi.fi. Rakennustarkastajan yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla. Puhelinaika on maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 12-15. Rakennuslupahakemukset pyydetään ensisijaisesti lupapiste.fi kautta. Mikäli tarvitsette rakennuslupaa varten liitetiedostoja (lainhuuto, karttaote yms.) pyynnöt sähköpostilla kiinteistötunnuksen kera joko rakennustarkastajalle tai toimistovirkailijalle.

Sosiaalitoimi
Sosiaalitoimen asiointi vain ajanvarauksella. Sosiaalijohtaja Kati Rekolan tavoittaa puhelimitse 050 338 8351 tai sähköpostilla kati.rekola@kustavi.fi

Vierailusuositukset pitkäaikaishoidon ja -hoivan toimintayksiköissä Jaalakodissa

 • Vierailulle tullaan vain terveenä ja oireettomana.
 • Läheinen huolehtii käsihygieniasta ja käyttää koko vierailunsa ajan kirurgista suunenäsuojusta.
 • Henkilökunta opastaa ja auttaa läheistä käsihygienian toteuttamisessa sekä suojainten käytössä, jos se on tarpeen.
 • Läheinen pitää 2 metrin turvavälin muihin asukkaisiin ja henkilökuntaan.
 • Läheinen ei turhaan liikuskele yhteisissä tiloissa, vaan henkilökunta ohjaa hänet suoraan asukkaan omaan huoneeseen tai vaihtoehtoisesti yksikössä olevaan erilliseen tapaamispaikkaan.
 • Vierailuja yhteisissä tiloissa ei sallita.
 • Tapaamisten toteuttaminen ulkoillen on edelleen suositeltavaa.
 • Henkilökunta ohjeistaa läheistä soittamaan tarvittaessa apua puhelimella tai asukkaan hälytysrannekkeella.
 • Iäkkäiden, riskiryhmään kuuluvien asukkaiden vierailuja kotiin tai läheisten luokse ei suositella
 • Toimintayksikön johtaja vastaa siitä, että vierailut toteutetaan turvallisesti. Vierailulle ei välttämättä voi aina tulla. Kriittisesti sairaiden ja saattohoidossa olevien henkilöiden luona voi kuitenkin aina vierailla, kunhan noudatetaan yllä mainittuja ohjeita.
 • Ohjeistukset noudattavat https://uusikaupunki.fi/kaupunki-ja-hallinto/uudenkaupungin-koronainfo  29.9. klo 8.46 päivitettyjä ohjeita.

Koulu ja päiväkoti
Koulun ja päiväkodin tiedot Wilma-järjestelmän ja muiden käytössä olevien tiedotuskanavien kautta.